Demokrate: Našim aktivistima na Žabljaku prijetio aktivista SNP-a

"Ovo nije prvi put da Demokrate na Žabljaku doživljavaju nasilje"

9680 pregleda 26 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Demokratska Crna Gora tvrdi da je njenim aktivistima na Žabljaku prijetio aktivista Socijalističke narodne partije (SNP).

U saopštenju Demokrata, koje su dostavile i video, se navodi da je prijetnje uputio "aktivista SNP-a Marko Baranin".

"Ovo nije prvi put da Demokrate na Žabljaku doživljavaju nasilje. Podsjećamo, prošle godine početkom jula predsjedniku OO žabljačkih Demokrata Darku Šljivančaninu, kojeg Baranin na snimku pominje u prijetnji "da mu se ja ne zahvaljujem", tokom noći zapaljen je automobil, parkiran ispred njegove kuće u kojoj se tada nalazila čitava njegova porodica uključujući i suprugu sa bebom. Izgleda da za nekad antirežimski SNP danas važi pravilo "s kim si - takav si"", navodi se u saopštenju.

Demokrate navode da nadležni državni organi hitno reaguju i da se privede osoba koja je aktivistima upućivala prijetenje i sankcioniše se u skladu sa Zakonom.

"Prijetnje su dokaz da je SNP, nekada partija boraca protiv mafijaškog bivšeg režima, postala dio mafijaške hobotnice, i da sada na isti način kako je prethodni režim to sprovodio na Koniku i u drugim sredinama, nasiljem pokušava doći do glasova ili spriječiti protivnike takvih politika da na legalan, zakonom predviđen način obavljaju kampanju. Svjesni činjenice da su odbačeni od građana Crne Gore koji im izdaju izborne volje i najveću prevaru u modernoj istoriji Crne Gore neće oprostiti, osim što to rade antiustavnim pučem na državnom nivou, sada i prljavim manirima kriminalnog režima na ulici pokušavaju zaustaviti ono što neumitno slijedi: slobodnu volju građana. Međutim, bez obzira na sve pokušaje, moraju biti svjesni da im ništa neće pomoći. Crna Gora se oslobodila, i nikakva odlaganja, prijetnje, nasilje ili bilo kakve opstrukcije imanentne poraženim mafijaškim strukturama neće ih spasiti ubjedljivog poraza i kazne građana", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: