na poziv borelja

Krivokapić na neformalnom sastanku ministara vanjskih poslova EU

„Učešće Krivokapića na sastanku koji će uključivati teme vezane za evropsku perspektivu Zapadnog Balkana i situaciju u Ukrajini, biće prilika za potvrđivanje nedvosmislenog opredjeljenja Vlade da istraje na evropskom putu Crne Gore i njenoj posvećenosti ispunjavanju obaveza iz evropske agende“

10045 pregleda 20 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić učestvovaće na neformalnom sastanku šefova diplomatija država članica Evropske unije (EU), koji će biti održan sjutra u Briselu, na marginama sjednice Savjeta za vanjske poslove.

Iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP) saopštili su da će Krivokapić učestvovati na sastanku na poziv visokog predstavnika EU za vanjske poslove i politiku bezbjednosti, Žozepa Borelja.

„Učešće Krivokapića na sastanku koji će uključivati teme vezane za evropsku perspektivu Zapadnog Balkana i situaciju u Ukrajini, biće prilika za potvrđivanje nedvosmislenog opredjeljenja Vlade da istraje na evropskom putu Crne Gore i njenoj posvećenosti ispunjavanju obaveza iz evropske agende“, naveli su iz MVP.

Iz tog Vladinog resora rekli su da će tokom posjete Briselu Krivokapić imati susrete sa visokim predstavnicima EU, kao i sa kolegama iz država članica Unije i regiona.