Miljanić - Trpkoski: Nesporni rezultati u borbi protiv visoke korupcije

"Tokom razgovora, posebno je bilo riječi o pospješivanju privredne saradnje, a zajednički stav sagovornika je da bi neophodno bilo uvesti avionsku liniju na relaciji Podgorica – Skoplje, te da bi obje države mogle subvencionirati uspostavljanje vazdušnog saobraćaja", navodi se u saopštenju

5115 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Vlada Crne Gore
Foto: Vlada Crne Gore

Ministar bez portfelja Zoran Miljanić primio je ambasadora Sjeverne Makedonije u Crnoj Gori NJ.E. Mihajla Trpkoskog.

Tokom razgovora sagovornici su razmijenili mišljenja o rezultatima koje te dvije države postižu u borbi protiv organizovanog kriminala i visoke korupcije.

Iz Kabineta ministra bez portfelja je saopšteno da je Miljanić ukazao na sličnosti u izazovima sa kojima se susreću dvije države kada je riječ o problemima u pravosuđu i o prevazilaženju tih problema ukazujući na vidljive rezultate postignute u Crnoj Gori poslednjih mjeseci.

Trpkoski je istakao značaj rezultata u procesu evropskih integracija i kazao da iskustva Crne Gore mogu biti dragocjena za Sjevernu Makedoniju.

"Tokom razgovora, posebno je bilo riječi o pospješivanju privredne saradnje, a zajednički stav sagovornika je da bi neophodno bilo uvesti avionsku liniju na relaciji Podgorica – Skoplje, te da bi obje države mogle subvencionirati uspostavljanje vazdušnog saobraćaja", navodi se u saopštenju.

Trpkoski je, kako je saopšteno, iskazao posebnu zahvalnost Milljaniću na "njegovom ličnom zalaganju i doprinosu za uspostavljanje saradnje institucija Crne Gore i Sjeverne Makedonije".

Bonus video: