Krivokapić u Briselu sa Boreljom, Lajčakom i Varheljijem

Na sastanku Krivokapića i Varheljija, kako je saopšteno, apostrofirano je da se Crna Gora ne smije oslanjati isključivo na turizam, već da treba iskoristiti pretpristupne fondove za diversifikaciju privrede

9935 pregleda 23 komentar(a)
Krivokapić, Foto: Mfa.gov.me
Krivokapić, Foto: Mfa.gov.me

Ministar vanjskih poslova ranko Krivokapić, tokom posjete Briselu, imao je više bilateralnih susreta sa evropskim zvaničnicima.

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova, u razgovoru Krivokapića sa Žozepom Boreljom, apostrofirana je iskrena želja visokog predstavnika EU za vanjsku politiku i bezbjednost da po prvi put posjeti Crnu Goru u sklopu nastavka saradnje koju su počeli kao predsjednici Evropskog i crnogorskog Parlamenta.

"Istaknuto je očekivanje da će sa dolaskom nove Vlade, pregovori dobiti novi zamah i da će Crna Gora napraviti pozitivne pomake, koji će adekvatno biti vrijednovani", navodi se u saopštenju.

Sastanak sa specijalnim izaslanikom EU za Zapadni Balkan Miroslavom Lajčakom, kako se dodaje, bio je organizovan u tete-à-tete formatu (iza zatvorenih vrata) oko ključnih pitanja integracije Crne Gore u Evropsku uniju, ali i pitanja Ukrajine kojom se Krivokapić bavio u prethodnom periodu.

Krivokapić i Lajčak
Krivokapić i Lajčakfoto: Mfa.gov.me

"Lajčak je pozdravio potpunu usaglašenost Crne Gore sa vanjskopolitičkom agendom Evropske unije i podsjetio na očekivanje da Crna Gora ostvari brz progres na putu ka članstvu".

Na sastanku sa evropskim komesarom za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Oliverom Varheljijem, kako je saopšteno, je ocijenjeno da se Crna Gora primiče dobijanju završnih mjerila u oblasti vladavine prava u obimu koji će joj omogućiti značajno približavanje punopravnom članstvu.

Krivokapić i Varhelji
Krivokapić i Varheljifoto: Mfa.gov.me

"Na sastanku je apostrofirano da se Crna Gora ne smije oslanjati isključivo na turizam, već da treba iskoristiti pretpristupne fondove za diversifikaciju privrede", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: