Karastanović na čelu Atlantskog saveza, Cvrtila novi član Upravnog odbora

"Atlanski savez će i u budućem periodu nastaviti da se čvrsto zalaže za demokratski razvoj Crne Gore i crnogorskog društva na evroatlantskom i EU putu uz poštovanje i osnaživanje zapadnih vrijednosti", navodi se u saopštenju

7184 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Atlantski savez
Foto: Atlantski savez

Atlantski savez će zastupati i predstavljati izvršna direktorica Azra Karastanović, nakon što je dugogodišnjem predsjednik saveza Savu Kenteri usljed izbora na funkciju direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB), prestao mandat na to mjesto.

To je odlučeno na održanoj sjednici Skupštine Atlantskog saveza.

Takođe je konstatovan prestanak mandata dosadašnjem potpredsjedniku Atlantskog saveza Ranku Krivokapiću, usljed preuzimanja funkcije ministra vanjskih poslova Crne Gore.

"Istaknut je izuzetan doprinos koji je Kentera dao u razvoju Atlantskog saveza u proteklih 15 godina, čineći ga jednim od vodećih tink-tenkova u Crnoj Gori posvećenog regionalnom miru i bezbjednosti, ističući strateški značaj NATO za stabilnost cijele evropske i evroatlantske zone, uključujući i region Zapadnog Balkana", navodi se u saopštenju Atlantskog saveza.

Oni su čestitali Kenteri i Krivokapiću preuzimanje državnih funkcija u ovom, kako su ocijenili, veoma značajnom tranzicionom momentu za Crnu Goru, uz uvjerenje da će u novim kapacitetima dati značajan doprinos zaštiti nacionalnih interesa Crne Gore i snaženju njenog međunarodnog ugleda.

Upravnom odboru Atlantskog saveza u obnovljenom sastavu, Milica Pejanović Đurišić, Sharyl Cross, John Allen, pridružuje se novi član, Vlatko Cvrtila.

"Atlanski savez će i u budućem periodu nastaviti da se čvrsto zalaže za demokratski razvoj Crne Gore i crnogorskog društva na evroatlantskom i EU putu uz poštovanje i osnaživanje zapadnih vrijednosti, ulažući još više napora da kroz sve forme dijaloga unaprijedi razumijevanje, značaj i uloge NATO Alijanse koja je donijela mir regionu Zapadnog Balkana i odbrambeno-bezbjednosnu sigurnost Crnoj Gori", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: