Milačić - Maslenikov: Čuvati mostove koji su neophodni za globalni prosperitet

"Takođe je uputio želju da vojne aktivnosti što prije budu zamijenjene temama sveobuhvatnog mira i razvoja, uz uvjerenje da je pitanje dana kada će započeti takav razvoj međunarodnih događaja", saopšteno je iz Prave Crne Gore

3930 pregleda 29 komentar(a)
Foto: Prava Crna Gora
Foto: Prava Crna Gora

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić kazao je da na svim nivoima diplomatske i ekonomske saradnje treba čuvati mostove koji su neophodni za globalni prosperitet.

Milačić je to poručio na sastanku sa ambasadorom Rusije Vladislavom Maslenikovim u prostorijama te partije u Podgorici.

Kako je saopšteno, Milačić je kazao da će Prava Crna Gora uvijek biti pozitivno ostrvo konstruktivnog dijaloga u Crnoj Gori, izuzeto od krize ekonomskih, političkih i diplomtskih odnosa.

"Takođe je uputio želju da vojne aktivnosti što prije budu zamijenjene temama sveobuhvatnog mira i razvoja, uz uvjerenje da je pitanje dana kada će započeti takav razvoj međunarodnih događaja", saopšteno je iz Prave Crne Gore.

Milačić je izrazio uvjernje da postojeća kriza odnosa u svijetu nije uvod u neki globalni sukob i treći svjetski rat, već proces ponovnog uspostavljanja narušenog međusobnog poštovanja među nosiocima mađunarodne bezbjednosti, koji će u konačnom dovesti do većeg stepena povjerenja i jačanja saradnje među velikim silama.

Prava Crna Gora, dodao je Milačić, želi da Crna Gora bude mjesto dijaloga i saradnje, "a nikako mjesto i stjecište ekstremista i navijača u međunarodnim sukobima".

"U tom smislu Milačić je ponovio da su vrata Prave Crne Gore za gospodina Maslenikova uvjek otvorena za razgovor, bez obzira na pritiske i razornu isključivost koja se pokušava preliti i na Crnu Goru", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: