Šaranović i Koprivica zamrzli članstvo u Odboru za sveobuhvatnu izbornu reformu

Time će, kako je objasnio, poslati jasnu poruku da je takav odnos prema opoziicji, "bezakonje i gaženje dijaloga" neprihvatljivo

9063 pregleda 19 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Poslanik Demokrata u Skupštini Crne Gore Danilo Šaranović kazao je da on i njegov partijski kolega Momo Koprivica zamrzavaju članstvo u Odboru za sveobuhvatnu izbornu reformu.

Time će, kako je objasnio, poslati jasnu poruku da je takav odnos prema opoziicji, "bezakonje i gaženje dijaloga" neprihvatljivo, a sa druge strane da će pratiti u narednom periodu da li će se nastaviti tim putem ili će se pak promijeniti odnos, pa će u skladu sa tim donositi i dalje odluke u vezi sa radom Odbora.

Na taj potez su se odlučili, jer je, kako smatra, prvu sedmicu "nove antidemokratske vlasti" obilježilo gaženje Ustava, zakona i pravnog sistema, uz "izuzetno nekorektan odnos prema opoziciji".

"U takvom ambijentu posebno se izdvaja usvajanje skandaloznog Zakona o odlaganju izbora, koji je usvojen bez bilo kakve konsultacije sa opozicijom, ali i zaobilaženjem Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu. Pravovremeno smo upozoravali, ali očito da je potreba nove vlasti da bježi od izbora bila jača od bilo kog razumnog glasa i argumenta", saopštio je Šaranović.

Bonus video: