Bez predloga za predsjednika SO Berane

Prema izjavama nosilaca lista koje su ušle u lokalni parlament lokana vlast je, međutim, dogovorena i u njoj neće biti Socijalističke narodne partije

12335 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Tufik Softić
Foto: Tufik Softić

Na konstitutivnoj sjednici Skupštine opštine Berane, kojom je predsjedavao najstariji odbornik Rajko Ivanović (Prava Crna Gora) verifikovani su mandati odbornicima u novom sazivu.

Za predsjednika lokalnog parlamenta, kako je rečeno, do danas nije stigao nijedan predlog, pa je sjednica prekinuta nakon svega petnaest minuta.

Prema izjavama nosilaca lista koje su ušle u lokalni parlament lokana vlast je, međutim, dogovorena i u njoj neće biti Socijalističke narodne partije.

To su potvrdili Damjan Ćulafić (Demokrate), Vuko Todorović (Za budućnost Berana, odnosno NSD), Mladen Premović (Berane sad), Milovan Živković (Prava CG).

SO Berane
foto: Tufik Softić

Oni su skoro u identičnim izjavama kazali da je dogovor o formiranju nove skupštinske većine gotov i da su u pitanju samo, kako su kazali, nijanse, te da će vlast biti formirana u narednih nekoliko dana.

Tihomir Bogavac (SNP) kazao je da je ta partija i dalje otvorena za svaki dogovor i da je narod htio da budu dio vlasti, ali da će ako bude drugačije biti jaki oponenti.

Bonus video: