Đukanović će na Kosovu zasaditi drvo prijateljstva, pokloniti se pred spomenikom Nestalim osobama...

Iz Službe za informisanje predsjednika Crne Gore su rekli da će drugog dana posjete, Đukanović obići bazu KFOR-a, održati predavanje na AAB koledžu i učestvovati na Biznis forumu u organizaciji počasnog konzula Crne Gore na Kosovu

7632 pregleda 9 komentar(a)
Đukanović, Foto: Boris Pejović
Đukanović, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović otputovaće sjutra u dvodnevnu zvaničnu posjetu Kosovu, na poziv predsjednice Vjose Osmani Sadriu, saopšteno je iz Službe za informisanje predsjednika Crne Gore.

"Nakon ceremonije dočeka uz najviše vojne i državne počasti, predsjednik Đukanović i predsjednica Osmani Sadriu imaće tet-a-tete razgovor, koji će nastaviti na susretu delegacija Crne Gore i Kosova", ističe se u saopštenju.

Iz Službe za informisanje predsjednika Crne Gore su dodali da će Đukanović uz prisustvo Osmani Sadriu zasaditi drvo prijateljstva u bašti Vladinog kompleksa i pokloniti se zajedno s njom pred spomenikom posvećenom Nestalim osobama.

"U nastavku posjete, predsjednik Đukanović će imati susret i sa predsjednikom Skupštine Kosova Gljaukom Konjufcom", piše u saopštenju.

Navodi se da će u odsustvu premijera Aljbina Kurtija, potpredsjednici Vlade prirediti zvanični ručak u čast Đukanovića.

"Predsjednik Đukanović će se sastati i sa gradonačelnikom Prištine, i sa predstavnicima opozicionih parlamentarnih partija. Predsjednica Vjosa Osmani Sadriu prirediće svečanu večeru za predsjednika Đukanovića i crnogorsku delegaciju", piše u saopštenju.

Iz Službe za informisanje predsjednika Crne Gore su rekli da će drugog dana posjete, Đukanović obići bazu KFOR-a, održati predavanje na AAB koledžu i učestvovati na Biznis forumu u organizaciji počasnog konzula Crne Gore na Kosovu.

"Predsjednik Đukanović će zajedno sa predsjednicom Osmani govoriti i na manifestaciji "Dani Crnogoraca na Kosovu" u organizaciji Udruženja Crnogoraca "Lovćen"", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: