RP: I pored brojnih apela radnici MA ostali uskraćeni, dajemo punu podršku da budu istrajni do ispunjenja zahtjeva

Protesti nezadovoljnih radnika, kako navode u saopštenju, svakako ne bi trebalo da budu prizor koji dočekuje putnike, "posebno ne u zemlji koja važi za jednu od atraktivnijih turističkih destinacija"

3291 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Radnička partija
Foto: Radnička partija

Radnička partija (RP) saopštila je da su radnici Montenegro airlinesa (MA) i pored brojnih apela da se ispune neizmirene obaveze, u pogledu sedam zarada i nepovezanog radnog staža od 2017. godine, ostali uskraćeni za svoje zahtjeve.

Protesti nezadovoljnih radnika, kako navode u saopštenju, svakako ne bi trebalo da budu prizor koji dočekuje putnike, "posebno ne u zemlji koja važi za jednu od atraktivnijih turističkih destinacija."

"Slika letačkog osoblja stranih avio kompanija koji do aerodorma idu pješke magistralom, takođe ne daju dobru sliku o zemlji koja teži evropskim standardima", piše u saopštenju RP.

Radnička partija daje punu podršku radnicima MA da, kako kažu, budu istrajni do ispunjavanja svojih zahtjeva koji im zakonski pripadaju.

"Loš tretman radnika koji su pokretačka snaga svakog društva, nastavljen je. Sa Vladom Dritana Avazovića, DPS se povratio na mjesta donošenja odluka i nastavljen je negativan trend opšteg nezadovoljstva u društvu", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: