Abazović: Moramo da damo gas u evropskim integracijama i postignemo završna mjerila

Abazović smatra da završna mjerila Crna Gora može postići tokom češkog predsjedavanja Evropskom unijom koje počinje u julu i trajaće do kraja ove godine

12330 pregleda 31 komentar(a)
Foto: Vlada Crne Gore
Foto: Vlada Crne Gore

Crna Gora ima istorijsku šansu. Cilj je da razradimo politički dijalog i pokažemo da on funkcioniše u praksi, da u narednom periodu donesemo dvije, tri krucijalne odluke koje bi nas vodile ka završnim mjerilima.

To je kazao predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović nakon sastanka održanih sa evropskim komesarom za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Oliverom Varheljijem i izvjestiocem Evropskog parlamenta za Crnu Goru Toninom Piculom u Briselu.

Abazović smatra da završna mjerila Crna Gora može postići tokom češkog predsjedavanja Evropskom unijom koje počinje u julu i trajaće do kraja ove godine.

"Ovo je period u kome treba da damo svi gas u evropskim integracijama i da ostvarimo konkretne rezultate. Od velikog je značaja što smo pomenuli Evropski investicioni plan koji konačno treba oživjeti, a koji bi mogao da pokrene velike infrastrukturne projekte u Crnoj Gori. Jedan dio projekata se odnosi na energetiku, drugi na transport i na taj način zemlja bi osjetila benefite i bolje povezivanje kako u sektoru energetike tako i u transportu", rekao je Abazović u video poruci.

Istakao je da vlada optimizam, a da mislim šansu moramo sikoristiti.

"Počinje ono što smo toliko željeli, a to je da mijenjamo percepciju Crne Gore u Briselu i mijenjamo percepciju vezanu za cijeli Zapadni Balkan", poručio je Abazović.

Bonus video: