Miljanić sa Jovanović i Novovićem: Neophodna Nacionalna strategija za borbu protiv korupcije i brzo formiranje Savjeta

Jovanović je, kako je navedeno, istakla je da je svjesna da su očekivanja javnosti od tužilaštva velika i da će državni tužioci nastojati da ta očekivanja opravdaju konkretnim rezultatima u borbi protiv korupcije

7324 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Kabinet ministra bez portfelja
Foto: Kabinet ministra bez portfelja

Ministar bez portfelja Zoran Miljanić sastao se sa v.d. vrhovne državne tužiteljke Majom Jovanović i novim glavnim specijalnim tužiocem Vladimirom Novovićem u prostorijama Vrhovnog državnog tužilaštva.

Na sastanku je, kako je saopšteno iz Kabineta ministra bez portfelja, konstatovano da je neophodna Nacionalna strategija za borbu protiv korupcije, kao i brzo formiranje novog Nacionalnog savjeta za tu oblast.

Jovanović je, kako je navedeno, istakla je da je svjesna da su očekivanja javnosti od tužilaštva velika i da će državni tužioci nastojati da ta očekivanja opravdaju konkretnim rezultatima u borbi protiv korupcije.

Miljanić je, kako je saopšteno, kazao je da ohrabruju rezultati postignuti posljednjih mjeseci u borbi protiv visoke korupcije, te da očekuje da će i budući rad institucija zaduženih za tu oblast biti neselektivan, kako bi se afirmisao princip jednakosti svih građana pred zakonom.

On je kazao da očekuje da će takav pristup u radu biti prepoznat u sljedećem izvještaju Evropske komisije.

Novović je ukazao na neophodnost unaprijeđenja efikasnosti rada tužilaca, "posebno kada je riječ o finansijskim istragama i naglasio da očekuje podršku Vlade prilikom angažovanja kompetentnih stručnih saradnika iz te oblasti."

"Sagovornici su se saglasili i da je neophodno unaprijediti uslove rada tužilaca i u saradnji sa Vladom u kratkom roku obezbijediti adekvatan prostor za tu instituciju", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: