ambasadorka sad na sastanku sa ministrom unutrašnjih poslova poručila

Rajnke: Očekujem da će CG ostvariti mjerljive rezultate, naročito u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije

U saopštenju MUP se navodi da je "Adžić predstavio ambasadorki prioritete 43. Vlade na planu jačanja povjerenja građana u institucije, kao i u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala"

1983 pregleda 3 komentar(a)
Adžić i Rajnke, Foto: MUP
Adžić i Rajnke, Foto: MUP

Očekujem da će Crna Gora u narednom periodu ostvariti mjerljive rezultate, naročito u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, što će je približiti savremenim demokratijama, sa kojima već dijeli ključne vrijednosti, saopštila je ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Crnoj Gori, Džudi Rajzing Rajnke.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) je saopšteno da je ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić razgovarao danas sa Rajzing Rajnke.

"Tradicionalno dobri odnosi naše dvije zemlje i komunikacija u ključnim oblastima biće osnaženi u narednom periodu", jedna je od poruka sa sastanka ministra i ambasadorke, piše u saopštenju MUP.

Iz tog Vladinog resora su dodali da su "sagovornici razgovarali o aktuelnim temama i osvrnuli se na dosadašnju saradnju MUP-a i ambasade, koja se ogleda u brojnim zajedničkim projektima".

U saopštenju se navodi da je "Adžić predstavio ambasadorki prioritete 43. Vlade na planu jačanja povjerenja građana u institucije, kao i u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala".

"Nastavak saradnje sa SAD, kao jednim od naših ključnih partnera i uspostavljanje demokratskih principa na bazi jačanja bezbjednosnog sektora biće u našem fokusu", kazao je Adžić.

Iz MUP su kazali da je Rajzing Rajnke izrazila zadovoljstvo povodom dosadašnje saradnje, te naglasila da Crna Gora u SAD ima iskrenog partnera.

"Crna Gora cijeni iskustvo i pomoć SAD, te u tom kontekstu iskazuje punu spremnost za jačanje saradnje i nove inicijative", zaključuje se u saopštenju MUP.