"Prema nekome ste sprovodili procese, a prema nekome nijeste"

Miljanić: Postojala je selektivnost u radu ASK, tome će se stati na kraj, pokrenuti krupne slučajeve

"Svi smo pred zakonom jednaki. Kako lokalni funkcioneri, tako i predsjednik države, Vlade ili bilo ko drugi", rekao je Miljanić

12435 pregleda 16 komentar(a)
Miljanić, Foto: screenshot/RTNK
Miljanić, Foto: screenshot/RTNK

Svjedoci smo da je postojala selektivnost u radu Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) i tome će se stati na kraj, poručio je Zoran Miljanić, ministar bez potfelja zadužen za borbu protiv korupcije.

On je kazao da su sve institucije radile posao u odnosu na to kako su mogle u datim okolnostima, pa je i ASK bila u tom sisitemu u prethodnom periodu.

"Ako gledamo izvještaj Evropske komisije ona ima odlične rezulatate. Međutim svjedoci smo da je postojala selektivnost. Šta znači selektivnost? Prema nekome ste sprovodili procese, a prema nekome nijeste. To ne može. Svi smo pred zakonom jednaki. Kako lokalni funkcioneri, tako i predsjednik države, Vlade ili bilo ko drugi. To je posao nezavisne institucije. Apel Agenciji da se intenziviraju aktivnosti i neki krupni slučajevi pokrenu", poručio je Miljanić , gostujući u emisiji Kontakt na RTV Nikšić.

On napominje da su u borbi protiv korupcije ključna i zakonska rješenja.

"Zakon o porijeklu imovine je jedan od dva ključna kojima bi se uredila ta oblast. To su takozvani antimafijaški zakoni. On je upućen Evropskoj komisiji na mišljenje. Očekujemo da se uskoro nađe pred poslanicima u crnogorskom parlamentu i da bude izglasan. Ne vjerujem da postoji u parlamentu neko kome ne odgovara izglasavanje takvog zakona jer bi time bacio sumnju na sebe, da se nečega plaši. Time ćemo imati osnov za borbu protiv pošasti-korupcije i organizovanog kriminala", zaključio je Miljanić.