Abazović sa Bilčikom: U Briselu se osjeća pozitivna energija prema Crnoj Gori

Bilčik je, kako navode, naznačio da EP želi puno pozitivnih vijesti iz regiona, "a da je proevropska Vlada u Crnoj Gori prilog tome"

4790 pregleda 12 komentar(a)
Foto: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Foto: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Premijer Crne Gore Dritan Abazović sastao se danas u Briselu sa kopredsjedavajućim Parlamentarnog odbora za stabilizaciju Evropske unije Vladimirom Bilčikom.

Kako je saopšteno iz Služba za odnose s javnošću Vlade, Abazović je na sastanku istakao da se u Briselu "osjeća pozitivna energija prema Crnoj Gori", poručivši da "smo uvjereni da će opipljivi rezultati koje ćemo postići u Crnoj Gori kada je u pitanju vladavina prava rezultirati brzim napretkom na putu integracija".

Sastanku su prisustvovali i potpredsjednica Vlade i ministarka evropskih poslova Jovana Marović, šef misije Crne Gore u EU, Petar Marković, šefica kabineta predsjednika Vlade Ana Rašović i savjetnik predsjednika Vlade Đorđe Radulović.

Sa sastanka
Sa sastankafoto: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Abazović je, kako je saopšteno, naveo da, u saradnji sa Skupštinom, želi da otvori politički dijalog, ističući važnost zajedništva i širokog konsenzusa oko najvažnijih tema, napominjući da isto važi za region i regionalnu saradnju.

Bilčik je, kako navode, naznačio da EP želi puno pozitivnih vijesti iz regiona, "a da je proevropska Vlada u Crnoj Gori prilog tome."

"Kasnije danas predsjednik Vlade Abazović imaće izlaganje pred evroposlanicima članovima delegacije Evropskog parlamenta za Crnu Goru - Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridružuvanje", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: