Abazović - Mekalister: "Crna Gora na najboljem putu da postane 28. članica EU"

Nakon sastanka je poručeno da se u prethodne tri nedelje u Crnoj Gori pokrenulo više procesa u borbi protiv visoke korupcije i organizovanog kriminala, nego u prethodne dvije decenije

3585 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Foto: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Predsjednik Vlade Dritan Abazović sastao se sa predsjedavajućim Odbora za vanjske poslove Evropskog parlamenta Dejvidom Mekalisterom.

Kako stoji u saopštenju Službe za odnose s javnošću Vlade Crne Gore, nakon sastanka je poručeno da se u prethodne tri nedelje u Crnoj Gori pokrenulo više procesa u borbi protiv visoke korupcije i organizovanog kriminala, nego u prethodne dvije decenije.

Abazović je naglasio da Crna Gora, kao odgovoran kandidat za članstvo u Uniji dosljedno prati vanjsku i bezbjednosnu politiku EU, "gdje se bez izuzetka pridružujemo stavovima i odlukama EU i dajemo doprinos mirovnim misijama EU."

"Regionalna saradnja, dobrosusjedski odnosi, uz evropske integracije i djelovanje u okviru NATO, su ključni prioriteti vanjske politike Crne Gore", istakao je Abazović u saopštenju.

Mekalister je kazao da je Crna Gora na najboljem putu da postane 28. članica EU.

,,Crna Gora može biti uspješna priča i nada državama Zapadnog Balkana o evropskom proširenju. Moramo da podržimo države koje su na reformskom putu", poručio je Mekalister u saopštenju.

Bonus video: