Stanić: Mojkovac može prosperirati od turizma

Predsjednik mojkovačkog odbora Demokrata navodi da bi ta partija sprovela strategiju te partije iz oblasti turizma, formiranjem projektnog tima stručnaka koji će raditi na osmišljavanju ideja i plasiranju istih kroz projekte
114 pregleda 4 komentar(a)
Ivan Stanić, Foto: Demokratska Crna Gora
Ivan Stanić, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 15.10.2017. 13:12h

Demokrate žele da se u Mojkovac ulaže, da mu se vraća, pa će se i narod vraćati i u njemu ostajati, kazao je predsjednik Opštinskog odbora Demokrata u Mojkovcu, Ivan Stanić.

"Ovo Bogom dano parče crnogorskog neba, koje se izdvaja po ljepoti prirode, časnim i poštenim ljudima, ne smije više da ide nazad. Mora naprijed i nećemo se zaustaviti dok Mojkovcu ne vratimo sjaj i dok Mojkovac ne učinimo ljepšim i kvalitetnijim mjestom za život. Demokrate imaju viziju Mojkovca koji se posjećuje i u koji se dolazi. Ogromni turistički potencijali nijesu adekvatno i u dovoljnoj mjeri valorizovani, a uz pošteno i marljivo upravljanje, Mojkovac može zauzeti počasno mjesto na turističkoj mapi Crne Gore," rekao je Stanić.

On navodi da bi Demokrate, u slučaju preuzimanja vlasti u Mojkovcu, sprovele strategiju te partije iz oblasti turizma, formiranjem projektnog tima sastavljenog od stručnaka iz oblasti turizma koji će intenzivno raditi na osmišljavanju ideja i plasiranju istih kroz projekte. Putem javnih konkursa, dodaje, Demokrate bi animirale lokalno stanovništvo da aktivno učestuvuje u predlaganju ideja za turističke i druge komplementarne sadržaje.

"Od presudnog je značaja aktivnost na upotpunjavanju turističke ponude Mojkovca dodatnim sadržajima. Stvorićemo administrativne i materijalne pretpostavke da se na efikasan način registruju, kategorišu i promovišu smještajni kapaciteti. Stvorićemo uslove za intenzivniji i kvaliteniji razvoj avanturističkog turizma, koji bi trebalo da bude okosnica razvoja turizma u Mojkovcu, ali i gastro turizma, manifestacionog i ekoturizma. U skladu sa tim ćemo pružiti administrativnu i marketinšku podršku svim postojećim sportsko-rekreativnim klubovima i društvima, kao i ugostiteljima. Tradicionalne manifestacije ćemo produžiti i obogatiti sadržajima namijenjenim turistima, kroz plasiranje proizvoda lokalnog stanovništva i kvalitetnu promociju. Tako će lokalno stanovništvo konačno imati priliku da ostvari svoj ekonomski interes," ističe Stanić.

U skladu sa tim, napominje, veoma je važno pojačati aktivnosti na afirmaciji i promociji specifičnih turističkih proizvoda i to kroz sajamske nastupe, onlajn promocije, kao i štampani i video promotivni materijal. Uz stalan monitoring, adekvatnu promociju i naravno aktivno učešće lokalnog stanovništva, dodaje, Demokrate žele učiniti da turizam bude jedan od pokretača razvoja Mojkovca.

"Demokrate imaju plan, imaju ideju i zato čistih ruku izlazimo pred građane Mojkovca. Uzalud pokušava ogranak organizovane kriminalne grupe zvane DPS da sije strah i zaplaši časni i pošteni narod Mojkovca. Velika panika vlada na dvoru, pa pokušavaju metodama kriminalaca da ostvare svoje naume. A ko se može uplašiti gubitnika i prevaranata? To su njihovi posljednji trzaji, a poručujemo im da će osjetiti kako djeluje pravna država i da se ne igraju sa slobodnim građanima Mojkovca. Oni se ne mogu ni kupiti niti uplašiti, a naročito ne od gubitnika koji broje svoje poslednje dane na vlasti. Gospodo iz OKG DPS, slijedi vam izvrtanje iz fotelja i zato dalje ruke od poštenog i slobodomislećeg mojkovačkog naroda," zaključuje Stanić.

Bonus video: