“Za prijem i smještaj izbjeglica sa Kosova tokom rata 1999. godine i datom doprinosu unapređenju građanskih prava u Crnoj Gori”

Đukanović primio međunarodnu nagradu za ljudska prava: "Podsticaj i obaveza za dalji rad na prosperitetu Crne Gore"

Na ceremoniji uručenja je ocijenjeno da je predsjednik Đukanović "jedna od najistaknutijih političkih ličnosti na Balkanu, hrabar političar koji je odupirući se nacionalističkim trendovima regiona, Crnu Goru učinio simbolom stabilnosti i bezbjednom zemljom za sve"

5382 pregleda 24 komentar(a)
Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore
Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović danas je u Prištini primio međunarodnu nagradu za ljudska prava internacionalnog koledža AAB “Za prijem i smještaj izbjeglica sa Kosova tokom rata 1999. godine i datom doprinosu unapređenju građanskih prava u Crnoj Gori”.

Kako je saopšteno iz Službe za informisanje Predsjednika Crne Gore, na ceremoniji uručenja je ocijenjeno da je predsjednik Đukanović "jedna od najistaknutijih političkih ličnosti na Balkanu, hrabar političar koji je odupirući se nacionalističkim trendovima regiona, Crnu Goru učinio simbolom stabilnosti i bezbjednom zemljom za sve."

Đukanović je zahvalio na visokom priznanju koje je za njega "podsticaj i obaveza za dalji rad na prosperitetu Crne Gore, jačanju dobrosusjedskih odnosa i životu u ujedinjenoj Evropi."

"Koledž AAB je najveća institucija u nejavnom visokom obrazovanju u regionu i broji oko 22 hiljade studenata, među kojima ima studenata iz Crne Gore, i 1000 profesora. Među ranijim laureatima međunarodne nagrade u različitim kategorijama su i: bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, bivši PM Italije Masimo D'Alema, crnogorski i albanski književnici Jevrem Brković i Ismail Kadare, bivši ambasador OEBS-a Vilijam Voker, bivši portparol NATO-a Džejmi Šea i dr", piše u saopštenju.

Đukanović je, kako je saopšteno, tom prilikom održao "veoma posjećeno predavanje studentima koledža na temu: Crna Gora kao faktor stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana", gdje su bili prisutni i brojni profesori na čelu sa rektorom Bujar Demjahom, koji mu je uručio nagradu.