Vuković i Reintjes: Važno je nastaviti sa produbljivanjem sveukupne saradnje, naročito u oblasti kulture i obrazovanja

Reintjes je ukazao na razmatranje mogućnosti otvaranja kancelarije Ambasade Holandije u Podgorici, koja bi u značajnoj mjeri olakšala i unaprijedila saradnju u budućnosti

3449 pregleda 1 komentar(a)
Reintjes i Vuković, Foto: Glavni grad Podgorica
Reintjes i Vuković, Foto: Glavni grad Podgorica

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković razgovarao je sa nerezidentnim ambasadorom Holandije u Crnoj Gori Teodorusom Reintjesom, koji je boravio u prvoj zvaničnoj posjeti Glavnom gradu, navodi se u saopštenju PG biroa.

Sagovornici su se saglasili, kako piše u saopštenju, da Crna Gora i Holandija imaju prijateljske odnose, naglasivši da je u narednom periodu važno nastaviti sa produbljivanjem sveukupne saradnje, naročito u oblasti kulture i obrazovanja.

"Gradonačelnik Vuković je, takođe, upoznao ambasadora Reintjesa sa projektima koje gradska uprava realizuje, kao i sa dosadašnjim dostignućima, te predložio organizovanje foruma 'Podgorica Investment Days' u saradnji sa Ambasadom Holandije, u cilju boljeg upoznavanja investitora iz Holandije sa investicionim potencijalima Podgorice", navodi se u saopštenju.

Dodaju da je Reintjes tokom susreta istakao punu podršku evropskom putu Crne Gore i reformskim procesima koji su od najvećeg značaja za dalji razvoj Crne Gore. Takođe, ukazao je na razmatranje mogućnosti otvaranja kancelarije Ambasade Holandije u Podgorici, koja bi u značajnoj mjeri olakšala i unaprijedila saradnju u budućnosti.

Na sastanku je, kako se ističe, takođe, bilo riječi o aktuelnom političkom trenutku u Crnoj Gori, te je istaknuta važnost kontinuiranog unapređivanja demokratskih institucija i kreiranja otpornosti građanskih snaga na retrogradne fenomene koji predstavljaju prepreku održivom socio-ekonomskom progresu.

Bonus video: