Perović: Postavljanje trobojki u Budvi je očajnička provokacija, degutantno gaženje Ustava Crne Gore i simbola

"Duboko svjesni da svojim ponašanjem udaraju na temelje Ustava i državnog ustrojstva Crne Gore tehnička vlast na čelu sa radiklanim prosrpskim elementima želi da dodatno dijeli građane u susret jednom od najvažnijih datuma novije crnogorske istorije", istakao je Perović

5553 pregleda 25 komentar(a)
Perović, Foto: SDP
Perović, Foto: SDP

Postavljanje trobojki na bulevarima u Budvi pred obilježavanje Dana nezavisnosti nije ništa drugo do očajnička provokacija onih koji imaju problem sa Crnom Gorom kao nezavisnom, građanskom i antifašističkom državom, saopštio je danas Jovo Perović, član Predsjedništva Socijaldemokratske partije (SDP) Budva.

U susret Danu nezavisnosti Crne Gore - 21. maju, glavne gradske ulice Budve okićene su osim zvanične državne i zastavom Evropske unije (EU) i trobojkama.

"Grupa predvođena bivšim predsjednikom Opštine Carevićem i dalje ne shvata da ovakvo djelovanje ne može biti čin patriotizma već degutantno gaženje Ustava Crne Gore i njenih simbola. Odlazeća vlast u Budvi nanovo je pokazala koliko cijeni Crnu Goru i njene državne simbole jer je upravo za Dan nezavisnosti Budva osvanula okićena i zastavama stranih država, što je čin zbog kojeg su zgroženi svi oni kojima je naša zemlja na srcu. Duboko svjesni da svojim ponašanjem udaraju na temelje Ustava i državnog ustrojstva Crne Gore tehnička vlast na čelu sa radiklanim prosrpskim elementima želi da dodatno dijeli građane u susret jednom od najvažnijih datuma novije crnogorske istorije", istakao je Perović.

On je dodao da "Crna Gora nema dvije, tri, pet ili sedam zastava nego jednu".

"Svako onaj ko misli da pravi cirkus od Budve neka zna da će ti dani uskoro biti prošlost. Budva, sa svojim milenijumskim trajanjem, nije provincijalna i malograđanska sredina, pa da smijenjeno i odlazeće rukovodstvo daje sebi za pravo da nas crveni pred brojnim gostima koji ovih dana uživaju u tradiocionalnom gostoprimstvu", rekao je Perović.

Po njegovim riječima, "nedostatak formalnog obrazovanja doskorašnjeg rukovostva ne smije biti opravdanje za opštinske službe da postupaju suprotno Ustavu i zakonima Crne Gore, jer time pokazuju što su spremni da urade u mnogo ozbiljnijim situacijama".

"Zbog toga ih pozivamo da ne kvare predstojeći praznik našim sugrađanima koji vole Budvu i Crnu Goru iznad svega i da uklone šarene zastave sa bandera na bulevaru. Poštovanje Ustava i državnih simbola Crne Gore nije pitanje pojedinačne volje već apsolutna i obaveza svih nas. Nepoštovanjem prema državi Crnoj Gori i njenoj istoriji se ne može promijeniti stvarnost i istina već, se samo pokazuje sopstvena inferiornost", zaključio je Perović.

Bonus video: