Krivokapić povukao predlog za Injac

RACVIAC, kako piše na sajtu te organizacije, promoviše mir i stabilnost u regionu jugoistočne Evrope i doprinosi podizanju institucionalnih kapaciteta zemalja u suočavanju sa savremenim bezbjednosnim izazovima

46861 pregleda 47 komentar(a)
Injac, Foto: Luka Zeković
Injac, Foto: Luka Zeković

Ministarstvo vanjskih poslova povuklo je predlog da bivša ministarka odbrane Olivera Injac bude na čelu Centra za bezbjednosnu saradnju (RACVIAC), za koju je kandidovao taj resor tokom mandata doskorašnjeg ministra Đorđa Radulovića, saznaju Vijesti.

Injac je zainteresovanost za direktorsko mjesto iskazala u januaru ove godine, dok je MVP podržao kao kandidatkinju Crne Gore 29. marta nakon što je izglasano nepovjerenje Vladi čija je bila ministarka.

Prema informacijama Vijesti, novi ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić je u petak obavijestio RACVIAC da povlači predlog za Injac, ne navodeći za to razloge.

Krivokapić
Krivokapić foto: Boris Pejović

Ni bivša ministarka, a ni Krivokapić nijesu se javno oglašavali ovim povodom, a Vijesti su juče poslijepodne uputile pitanja MVP-u u vezi s povlačenjem kandidature Injac.

Iz Vlade Zdravka Krivokapića ranije su za Javni servis saopštili da je njena kandidatura bila zasnovana na “ličnim i profesionalnim kvalitetima” i da to nema nikakve veze sa pozicijom ministra odbrane.

Socijaldemokratska partija, čiji je Krivokapić počasni predsjednik, oštro je kritikovala Injac dok je bila na čelu Ministarstva odbrane.

RACVIAC, kako piše na sajtu te organizacije, promoviše mir i stabilnost u regionu jugoistočne Evrope i doprinosi podizanju institucionalnih kapaciteta zemalja u suočavanju sa savremenim bezbjednosnim izazovima.

Sada je njegov direktor major Jeronim Bazo iz Albanije.

Bonus video: