Marović: Poruke iz Brisela jasne, Crna Gora da iskoristi trenutak i ubrza reforme

Ona je apelovala na institucije da do 6.juna šalju konkretne priloge za izvještaj Evropske komisije, koji EK objavljuje u oktobru. Na osnovu tih priloga će, kako je kazala, biti napravljen zbirni izvještaj koji će dostaviti EK

2682 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Potpredsjednica Vlade i ministarka evropskih poslova Jovana Marović kazala je da su poruke iz Brisela vrlo jasne i da Crna Gora treba da iskoristi pravi trenutak da se ubrzaju reforme na putu ka EU.

Ona je na sjednici Vlade istakla da još nisu formalno dobili Non pejper Evropske komisije o stanju u poglavljima 23 i 24 za Crnu Goru i da ga do tada ne treba komentarisati.

“Poruke iz Brisela su vrlo jasne i konkretne, da nam je otvoren prozor da iskoristimo šansu, da budemo dobar primjer za Zapadni Balkan. Mislim da je Crna Gora u najboljoj poziciji da se prva priključi EU”, kazala je Marović.

Ona je apelovala na institucije da do 6.juna šalju konkretne priloge za izvještaj Evropske komisije, koji EK objavljuje u oktobru. Na osnovu tih priloga će, kako je kazala, biti napravljen zbirni izvještaj koji će dostaviti EK.

Premijer Dritan Abazović je rekao da je sinoć razgovarao sa predsjednicom Skupštine i da i sa te strane postoji raspoloženje da i oni svojom efikasnošću odgovore evropskoj agendi.

“Imamo situaciju koja je vrlo povoljna, da sada ne kalkulišemo, nego da obaveze koje nisu ni toliko komplikovane, zavšimo u što kraćem roku”, rekao je premijer.

Bonus video: