SDP čestitao Dan nezavisnosti: Jednom upaljena iskra slobode vječno će da gori

"Sigurni smo da će i pored svih iskušenja sa kojima se možemo suočiti, u Crnoj Gori snažno pobjeđivati politika zasnovana na vrijednostima mira, tolerancije, jednakosti, antifašizma, politika koja opstaje i razvija se vjerujući u pravdu kao osnovnu vrlinu"

2339 pregleda 8 komentar(a)
Foto: SDP
Foto: SDP

Socijaldemokratska parija Crne Gore (SDP) "svim građankama i građanima Crne Gore i svim ljudima u dijaspori", čestitala je Dan nezavisnosti.

"Nema vremena i okolnosti kada se za prave vrijednosti i pravo sopstvene države i interese njenih građana ne moramo boriti. Vjerujemo da smo kao partija to pokazali i dokazali i u skorašnjem periodu posebnih izazova za građansku i evropsku Crnu Goru", pouše u saopštenju SDP.

Podsjećaju da je prošlo 16 godina od kada je Crna Gora na referendumu "potvrdila svoje milenijumsko državno trajanje i postala međunarodno priznata, nezavisna i suverena država".

"Ponosni smo na sve ono što je do danas ostvareno, na sva istorijska i strateška dostignuća koja danas čine Crnu Goru uvaženim članom evroatlantske zajednice i kandidatom za članstvo u Evropskoj uniji. Svjesni da nas bogata crnogorska istorija, kao i sve vrijedno dostignuto u najnovijoj fazi razvoja crnogorske države, posebno obavezuje da se još više borimo za građansku i antifašističku Crnu Goru koja opstaje na temeljima demokratije i vladavine prava", poručuje Socijaldemokratska partija.

Dodaju da su sigurni da će i "pored svih iskušenja sa kojima se možemo suočiti, u Crnoj Gori snažno pobjeđivati politika zasnovana na vrijednostima mira, tolerancije, jednakosti, antifašizma, politika koja opstaje i razvija se vjerujući u pravdu kao osnovnu vrlinu".

"Samo takva Crna Gora, država koja je jednako svih njenih građana, spremna je za nove velike istorijske iskorake. Zato poručujemo - jednom upaljena iskra slobode vječno će da gori", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: