Fatić: Milatović, Borovinić Bojović i Injac tražanjem naknada pokazali da nemaju drugog načina da zarade platu

"Svakako da je kumulativni iznos od oko 60.000 eura, koliko će naši sugrađani finansirati nerad nekadašnjih ministara u narednih godinu dana, manji trošak za cjelokupnu državu od materijalne štete koju bi ministarski trio nanio našoj državi, da su ostali i dalje na svojim funkcijama", ocijenio je poslanik DPS-a

6645 pregleda 35 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Bivši ministri Jakov Milatović, Olivera Injac i Jelena Borovinić Bojović, podnošenjem zahtjeva za ostvarivanje prava na naknadu po prestanku funkcije, pokazali su da nemaju drugog načina da zarade platu, osim iz državnog budžeta, saopštio je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Bogdan Fatić.

Smatra da je prethodna Vlada bila "najgora u istoriji Crne Gore".

"Upravo na osnovu njihovog najnovijeg postupka, osim što im se očigledno dopao život na račun građana Crne Gore, možemo u punom kapacitetu da vidimo pravu 'stručnost' bivših ministara, koji pored navodne 'ekspertize', nijesu u stanju da pronađu drugo radno mjesto. Istini za volju, rijetko koji poslodavac bi bio dovoljno hrabar da zaposli ovakve kadrove, uzimajući u obzir njihove rezultate iz perioda ministrovanja."

"Neosporavajući ničije pravo na naknadu koje proizilazi iz člana 36. Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru koje se ostvaruje na lični zatjev, u isto vrijeme je korisno ukazati i na četiri osnova po kojima pravo iz stava 1 ovog člana, ne bi moglo važiti da su nekadašnji ministri: 1. Zasnovali novi radni odnos; 2. Izabrani, imenovani ili postavljeni na drugu funkciju na osnovu koje ostvaruju prihod; 3. Ostvarili pravo na penziju; 4. To sami zatražili", saopštio je Fatić.

Povezani članci

20. Maj 2022.

Bivši ministri traže naknade

Tako će, kako je naveo, Milatović i u narednom periodu, na račun građana, mjesečno primati oko 1.586 eura, odnosno za godinu dana inkasirati nešto više od 19.000 eura. Sa druge strane, a po istom osnovu, dodaje Fatić, Jelena Borovinić Bojović će mjesečno primati 1.762 eura, odnosno za godinu dana će ostvariti zaradu od više od 21.000 eura, dok će Olivera Injac, kako je kazao, "za svoj godišnji nerad" mjesečno dobijati oko 1.635 eura ili 19.620 eura u narednih godinu dana.

"Svakako da je kumulativni iznos od oko 60.000 eura, koliko će naši sugrađani finansirati nerad nekadašnjih ministara u narednih godinu dana, manji trošak za cjelokupnu državu od materijalne štete koju bi ministarski trio nanio našoj državi, da su ostali i dalje na svojim funkcijama", zaključio je poslanik DPS-a.

Bonus video: