Šaranović: MUP šalje profesionalce kući, zato što nisu članovi DPS-a, Ure i SNP-a

"Indikativno je kako su u MUP-u danas produženi mandati predstavnicima nekih partija koji su danas u opoziciji. Reklo bi se, po Vučićevom receptu", kazao je poslanik Demokrata

10272 pregleda 25 komentar(a)
Šaranović, Foto: Boris Pejović
Šaranović, Foto: Boris Pejović

Poslanik Demokrata Danilo Šaranović prokomentarisao je odluku Vlade da ne produži mandat Petru Koprivici, dosadašnjem vršiocu dužnosti generalnog direktora Direktorata za bezbjednosno-nadzorne poslove u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

"Kad URA kaže da se DPS ni na koji način neće vraćati na vlast, to ustvari znači da profesionalci sa briljantnim stručnim i radnim referencama ustupaju mjesta partijskim kadrovima DPS-a", naveo je Šaranović na Tviteru.

Kazao je da se u radnoj biografiji Koprivice može vidjeti da se radi o profesionalcu sa više od 15 godina radnog iskustva u sektoru bezbjednosti, "koji je danas iz MUP-a poslat kući".

"Ne zbog toga što nije bio profesionalan, već zato što nije član DPS-a, Ure, SNP-a. Dodatno, ovaj čovjek nije član niti jedne partije. Dakle, kad se pita URA, službenici iz SKY prepiski ostaju da rade u bezbjednosnom sektoru, a profesionalci se šalju kući. Uz ovo, indikativno je kako su u MUP-u danas produženi mandati predstavnicima nekih partija koji su danas u opoziciji. Reklo bi se, po Vučićevom receptu", zaključio je Šaranović.

Bonus video: