Đukanović: Dvadeset prvi maj kruna velikog nasljeđa slavne crnogorske istorije

Usvajanje evropskog sistema vrijednosti, odgovornost prema NATO-u i članstvo u EU kao krajnji cilj ostaju prioriteti državne politike, poručio je Đukanović

15294 pregleda 73 komentar(a)
Đukanović, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore
Đukanović, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je građanima čestitku povodom 21. maja – Dana nezavisnosti Crne Gore, kazavši da je 21. maj kruna velikog nasljeđa slavne crnogorske istorije, koju "ostavljamo u amanet pokoljenjima".

"S ponosom svjedočimo da je danas u Crnoj Gori sve više građana koji uviđaju značaj naše pobjede na referendumu 2006. godine. Razvoj situacije u Crnoj Gori, kao i regionalni i međunarodni kontekst potvrđuju koliko je bila vizionarska odluka o obnovi države. I koliko je važno, posebno u ovako turbulentnim vremenima, što kormilo upravljanja državom imamo u svojim rukama", naveo je Đukanović.

Ističe da Crna Gora, već uvažena članica NATO-a, nepokolebljivo stoji na evropskom putu. "Nijesmo dozvolili da s tog kursa skrene ni tokom minulog perioda dok je njome upravljala nekompetentna i nacionalno neodgovorna Vlada", dodaje on.

Usvajanje evropskog sistema vrijednosti, odgovornost prema NATO-u i članstvo u Evropskoj uniji kao krajnji cilj ostaju prioriteti državne politike, poručio je predsjednik.

"Crna Gora je kroz razvoj događaja na političkoj sceni tokom poslednje dvije godine pokazala da je i funkcionalna demokratija. Svoje političke probleme rješavamo demokratskim putem na izborima i u Parlamentu a ne vaninstitucionalno, uključujući i tako važne odluke kao što je smjena Vlade, i izbor nove, manjinske, koja danas slavi Dan nezavisnosti."

"Svim građanima Crne Gore čestitam ovaj veliki praznik, u nadi da su uprkos brojnim izazovima pred nama bolji dani, zašta se zajedno moramo postarati, svako na svom nivou odgovornosti. Nek je vječna Crna Gora", zaključio je Đukanović.

Bonus video: