Krivokapić: Crnu Goru što prije uvesti u EU

"Crna Gora bi bila mjesto susreta raznih zlih ideologija da nijesmo punopravna članica NATO-a, sada je bitno u EU obezbijediti demokratski standard, a time i mnogo bolji život naših građana", kazao je ministar vanjskih poslova

10067 pregleda 46 komentar(a)
Krivokapić, Foto: Mfa.gov.me
Krivokapić, Foto: Mfa.gov.me

Crna Gora je od sticanja nezavisnosti napredovala, ali i propustila mnoge šanse, kazao je ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić, koji je danas u radnoj posjeti Cetinju, povodom obilježavanja Dana nezavisnosti.

Krivokapić, kako prenosi portal RTCG, ipak naglašava da ne treba "plakati za prolivenim mlijekom", već da je potrebno Crnu Goru što prije uvesti u Evropsku uniju kako bi obezbijedili standard i bolji život građana.

"Crna Gora bi bila mjesto susreta raznih zlih ideologija da nijesmo punopravna članica NATO-a, sada je bitno u EU obezbijediti demokratski standard, a time i mnogo bolji život naših građana. Da smo danas u EU, dvadeset puta bismo više pomoći dobijali od EU po glavi građana", kazao je Krivikapić i ukazao na susjednu Hrvatsku.

"Pogledajmo Hrvatsku, šta to za nju znači, i to su te propuštene prilike, to je to istorijsko vrijeme koje nijesmo ugrabili, ali sada je prilika i sada je moramo ugrabiti da budemo u tom roku od dvije do tri godine u završetku pregovora, samim tim, suštinski punopravni član. Ja poslije svega što znam o stvaranju nezavisne Crne Gore, atlanske Crne Gore imam puno uvjerenje da mi to možemo, da je to cilj koji je ostvariv", rekao je ministar vanjskih poslova.

Bonus video: