Abazoviću premijersku funkciju čestitali Dragi, Orban, Heger i Šimonite

,,Uvjeravam Vas da Mađarska ostaje posvećena produbljivanju bilateralnih odnosa između naših zemalja i da Crna Gora može i dalje računati na našu podršku u njenim naporima za evropsku integraciju"

3198 pregleda 11 komentar(a)
Sa izglasavanja 43. Vlade Crne Gore, Foto: Luka Zeković
Sa izglasavanja 43. Vlade Crne Gore, Foto: Luka Zeković

Povodom stupanja na premijersku dužnost i izbora 43. Vlade Crne Gore, predsjedniku Vlade Dritanu Abazoviću čestitali su premijer Italije Mario Dragi, Mađarske Viktor Orban, Slovačke Eduard Heger, i Litvanije Ingrid Šimonite.

Kako je saopšteno iz Kabineta predsjednika Vlade, Dragi poručio je da će ta zemlja nastaviti da odlučno podržava legitimne evropske aspiracije Crne Gore, "ističući da Italija namjerava obezbijediti svu neophodnu podršku u zahtjevnom reformskom procesu."

,,Uvjeravam Vas da Mađarska ostaje posvećena produbljivanju bilateralnih odnosa između naših zemalja i da Crna Gora može i dalje računati na našu podršku u njenim naporima za evropsku integraciju", istakao je Viktor Orban, piše u saopštenju.

Heger je naglasio, kako navode, uvjerenje u kontinuiranu podršku svoje države u ispunjavanju evroatlantskih ambicija Crne Gore i poželio Abazoviću "puno snage i entuzijazma u reformskim naporima, naročito u oblasti izgradnje vladavine prava."

,,Uvjeravam Vas da Vlada Litvanije nastavlja da snažno podržava politiku proširenja EU na Zapadnom Balkanu zasnovanu na zaslugama. Želimo Vam puno uspjeha na putu vaše zemlje ka evropskim integracijama", istakla je Šimonite, piše u saopštenju.

Bonus video: