DPS Ulcinj: Nimanbegu izabrao vlast umjesto principa

Iz ulcinjskog DPS-a kazali da su u pregovaračkom procesu bili principijelni i da su se bavili isključivo pitanjima koja se tiču razvoja grada i programskih politika

15500 pregleda 40 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Formiranjem vlasti u Ulcinju sa koalicijom "Za novi početak" izvršen je postizborni inženjering koji ne odslikava ono što je većinski izražena volja građana Ulcinja, saopštili su iz tamošnjeg odbora Demokratske partije socijalista (DPS).

"Iznenađeni smo činjenicom da su Forca i gospodin Genci Nimanbegu, uprkos drugačijim najavama, ipak pristali na saradnju sa onima koji su po svaku cijenu htjeli vlast u Ulcinju i u tu svrhu zloupotrebljavali državne organa za vrijeme predizborne kampanje i tokom glasanja. Nažalost, ulaskom u koaliciju sa onima čije je ponašanje i sam kritikovao, gospodin Nimanbegu je pokazao da je između principa i vlasti, izabrao ovo drugo", saopštili su iz ulcinjskog DPS-a.

Kazali su da su u pregovaračkom procesu bili principijelni i da su se bavili isključivo pitanjima koja se tiču razvoja grada i programskih politika, a ne kadrovskim rješenjima i "bilo kakvim ucjenama" koje se tiču određenih pozicija u gradskoj upravi.

"Demokratska partija socijalista će se i narednom periodu, iz opozicije, kao što je to do sada činila sa pozicije vlasti, boriti za očuvanje temeljnih vrijednosti demokratskog društva i davati maksimalan doprinos uz konstruktivan pristup daljem razvoju Ulcinja", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: