delegacija bošnjačke stranke u sjedinjenim državama

Ibrahimović: Predstavnici dijaspore najbolji ambasadori Crne Gore

"Zahvalni smo dijaspori na svemu, na pomoći koju pružaju i koliko vole Crnu Goru", kazao je potpredsjednik Vlade i lider Bošnjačke stranke

5642 pregleda 14 komentar(a)
Foto: twitter.com/ErvinIbrahimov1
Foto: twitter.com/ErvinIbrahimov1
Ažurirano: 23.05.2022. 13:00h

Predstavnici dijaspore najbolji su ambasadori Crne Gore, poručio je predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović.

Delegacija Bošnjačke stranke, predvođena Ibrahimovićem, boravi u posjeti Sjedinjenim Američkim Državama, gdje su organizovani susreti povodom 21. maja, Dana nezavisnosti Crne Gore.

Ibrahimović je, zajedno sa potpredsejdnikom BS Damirom Gutićem i šeficom kluba poslanika BS u Skupštini Kenanom Strujić-Harbić, bio gost na skupovima koji su organizovali Islamska zajednica Plav-Gusinje u Njujorku, Bošnjački savez Crne Gore u Njujorku, Fondacija Gusinje, a takođe su prisustvovali skupu u organizaciji Generalnog konzulata Crne Gore u Njujorku.

“Zadovoljstvo je biti sa našom dijasporom u Njujorku, posebno u danu kada slavimo Dan nezavisnosti Crne Gore. Zahvalni smo dijaspori na svemu, na pomoći koju pružaju i koliko vole Crnu Goru, oni su naši najbolji ambasadori, oni nose Crnu Goru u srcu”, kazao je Ibrahimović, kako je saopšteno iz BS.

On je istakao i da je imao “divan susret” sa predstavnicima Islamske zajednice Plav-Gusinje u Njujorku.

“Njihova nesebična podrška i razumijevanje koje nam pružaju već decenijama, daju nam snage da se još više borimo, jer znamo da smo na pravom putu”, rekao je Ibrahimović.

Kazao je kako mu je drago da Bošnjaci i u Sjedinjenim Državama praktikuju svoje običaje.

“Očuvanje kulture, tradicije i običaja, naš je zajednički cilj. Drago mi je da vidim da i u dalekoj Americi, naši Bošnjaci praktikuju svoje običaje i čuvaju ih od zaborava. Islamska zajednica Plav-Gusinje u Njujorku zaslužuje sve pohvale, jer je mjesto spajanja, susreta i druženja”, dodao je lider Bošnjačke stranke.

Tokom susreta sa predstavnicima Fondacije Gusinje, Ibrahimović je kazao da je to udruženje primjer humanosti i brige prema zavičaju i svojoj državi.

“Srećan sam zbog više nego uspješnog susreta sa ljudima iz Gusinja i Plava, okupljenih u ovom udruženju u Njujorku. Ovo je još jedna potvrda uspješne saradnje naše dijaspore i državnih organa”, kazao je Ibrahimović.

Tokom skupa u Generalnom konzulatu Crne Gore u Njujorku, povodom 21. maja – Dana nezavisnosti, Ibrahimović je kazao da Bošnjačka stranka neće dozvoliti da “vi u Crnoj Gori, zemlji kojoj ste dali i dajete sve a koja mnogima od vas nije dala mnogo, budete stranci jer vi Crnoj Gori niste nikakva prijetnja već vrijednost”.

“Srećan sam što kod vas dolazim sa porukom da ne da vas se ne odričemo, kao što je bilo nekih ideja za kratko vrijeme bivše Vlade, nego u vama vidimo šansu za bolju i razvijeniju Crnu Goru. Posebno mi zadovoljstvo pričinjava što sam ovdje danas na godišnjicu 21.maja 2006. godine, jer taj datum smatram jednim od najznačajnih datuma u istorijskom trajanju države Crne Gore koji, usuđujem se reći, stoji rame uz rame sa 13. julom 1941. godine i svim drugim značajnim datumima njene istorije”, poručio je Ibrahimović.

Potpredsjednik Bošnjačke stranke Damir Gutić poručio je predstavnicima dijaspore da je BS nezaobilazna politicka snaga u Crnoj Gori koja, osim zastupanja i zaštite prava naših građana u dijaspori, nudi da bude logistika našoj dijaspori u svim segmentima njihovog djelovanja u Crnoj Gori.

“Koordinirati aktivnosti, djelovati sistemski, predstaviti mogućnosti ulaganja u Crnu Goru, spojiti znanje i kapital dijaspore sa potencijalima koje nudi Crna Gora, a nijesu dovoljno razvijeni, kroz javno privatno partnerstvo. Odlučni smo da uložimo dodatnu energiju u unapređenje odnosa, u cilju uključenosti dijaspore u sve sfere društvenog, političkog i ekonomskog života u Crnoj Gori”, kazao je Gutić.