Konjević: Čvrsto stojimo uz narod Ukrajine, uskoro se može očekivati nova donacija

"Zaključeno je da je situacija u Ukrajini teška, te da je u tom smislu potrebno raditi na boljoj koordinaciji upućivanja pomoći Ukrajini, koja ne brani samo svoju teritoriju od agresije Ruske Federacije, već i temeljne vrijednosti na kojima počiva demokratska Evropa", navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane

10193 pregleda 72 komentar(a)
Foto: Ministarstvo odbrane
Foto: Ministarstvo odbrane

Vlada Crne Gore snažno osuđuje agresiju Rusije na jednu suverenu zemlju i čvrsto stojimo uz narod Ukrajine, kazao je potpredsjednik Vlade i ministar odbrane Raško Konjević.

On je učestvovao na drugom sastanku Kontakt grupe za podršku Ukrajini, koji je održan na inicijativu Sekretara odbrane SAD Lojda J. Ostina III, a tom prilikom je istakao da se uskoro može očekivati naredna donacija Vojsci i narodu Ukrajine.

Sastanku su prisustvovali ministri odbrane i načelnici generalštabova iz 44 zemlje.

"Sastanak je bio odlična prilika za razmjenu mišljenja o trenutnom stanju u Ukrajini, sagledavanje njihovih hitnih potreba u naoružanju i opremi, kao i usaglašavanje kvalitetnije koordinacije u dostavljanju neophodne pomoći", saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

U saopštenju se dodaje da su učesnici sastanka upoznati da je Crna Gora, do sada, već uputila humanitarnu, finansijsku i vojnu pomoć, a Konjević je kazao i da se sa ukrajinskom stranom i međunarodnim partnerima usaglašavaju naredne donacije u skladu sa potrebama ukrajinske strane i našim mogućnostima.

"Zaključeno je da je situacija u Ukrajini teška, te da je u tom smislu potrebno raditi na boljoj koordinaciji upućivanja pomoći Ukrajini, koja ne brani samo svoju teritoriju od agresije Ruske Federacije, već i temeljne vrijednosti na kojima počiva demokratska Evropa", zaključuje se u saopštenju Ministarstva.

Bonus video: