razgovarao sa austrijskim parlamentarcima i predstavnicima Političke akademije Austrije

Mašković: Crna Gora ostaje čvrsto na svom geostrateškom evroatlantskom kursu

Državni sekretar Ministarstva evropskih poslova Aleksandar Mašković je ukazao i na stabilnu podršku crnogorskih građanki i građana članstvu države u EU, što, kako je kazao, predstavlja snažan kohezivni faktor crnogorskog društva

4199 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Generalni sekretarijat Vlade
Foto: Generalni sekretarijat Vlade

Evropska unija je naš važan i pouzdan partner i Crna Gora ostaje čvrsto na svom geostrateškom evroatlantskom kursu, naročito imajući u vidu da smo članica NATO-a i da podržavamo Zajedničku vanjsku i bezbjednosnu politiku EU, kazao je državni sekretar Ministarstva evropskih poslova Aleksandar Mašković.

On je danas razgovarao sa austrijskim parlamentarcima i predstavnicima Političke akademije Austrije i tom prilikom istakao da pristupanje EU ostaje najvažniji vanjskopolitički cilj kojem su u potpunosti posvećeni svi relevantni akteri, te da Crna Gora "ostaje najnaprednija država u regionu i faktor mira i stabilnosti".

Mašković je ukazao i na stabilnu podršku crnogorskih građanki i građana članstvu države u EU, što, kako je kazao, predstavlja snažan kohezivni faktor crnogorskog društva.

foto: Generalni sekretarijat Vlade

"Crna Gora ostaje u potpunosti posvećena reformskim aktivnostima u oblasti vladavine prava, i u tom pravcu su svi naši napori usmjereni na ispunjavanje privremenih mjerila u poglavljima 23 i 24, odnosno na mjerljive rezultate u pravosuđu i borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala", kazao je Mašković.

"Predstavnici Političke akademije Austrije su istakli da ta država podržava evropski put Crne Gore, što je pokazala kroz konkretnu političku, ekspertsku i tehničku podršku pregovaračkom procesu Crne Gore. Zajednički je ocijenjeno da dvije države imaju dobre bilateralne odnose i uspješnu saradnju u mnogim oblastima", navodi se u saopštenju Generalnog sekreterijata Vlade.