"iz tehničkih razloga"

Damjanović: Vlada povukla Predlog zakona o popisu i još 25 akata, koje je predložila bivša Vlada

Damjanović je kazao da se ne radi o bilo čemu drugome već o nečemu što je tražila Skupština

42305 pregleda 86 komentar(a)
Damjanović, Foto: Vlada Crne Gore
Damjanović, Foto: Vlada Crne Gore

Ministar finansija Aleksandar Damjanović saopštio je da je Vlada povukla Predlog zakona o popisu i još 25 akata, koje je predložila bivša Vlada, iz tehničkih razloga.

"Vlada je 12. maja donijela odluku da povuče iz skupštinske procedure 26 akata, koja je parlamentu dostavila bivša Vlada, među kojima i zakon o popisu, iz čisto tehničkih razloga. Radi se o tehničkom povlačenju predloga zakona kako bi se veći dio njih vratio u parlament sa novim predlagačima, jer je došlo do promjene uredbe o organizaciji rada Vlade, odnosno do promjene ministara", objasnio je Damjanović u video izjavi za novinare.

Nova Vlada, na čelu sa premijerom Dritanom Abazovićem, izabrana je 28. aprila. Prethodno je, početkom februara, izglasano nepovjerenje Vladi Zdravka Krivokapića.

Damjanović je kazao da se ne radi o bilo čemu drugome već o nečemu što je tražila Skupština.

"Moja ideja je bila da jednim zaključkom obavijestimo parlament da ostajemo pri predlozima zakona i pošaljemo imena novih predlagača. Parlament je imao drugačiju viziju i mi smo izašli u susret tako da otpadaju sve spekulacije da je bilo koji akt povučen iz drugih razloga, osim tehničkih. Konkretno, kad je riječ o Ministarstvu finansija, pet akata koji su bili u proceduri su povučeni s namjerom da se najmanje dva odmah vrate u proceduru i da imaju prioritet u radu ovog Ministarstva. To su Carinski zakon i zakon o popisu stanovništva, domaćinstva i stanova", rekao je Damjanović.

Popis je, kako je dodao, prioritet rada Ministarstva finansija, Monstata, a, kako je rekao,"nada se i Vlade i parlamenta".