"partije blisko sarađuju kroz članstvo u EPP"

BS i OVS: Članstvo Crne Gore u EU nema alternativu

"Gosti iz Austrije su upoznati da je Crna Gora dobila novu Vladu, u kojoj participira i Bošnjačka stranka. Ocijenjeno je da će nova Vlada snažno raditi na ubrzanju EU integracija Crne Gore, na jačanju ekonomskog standarda građana, kao i na stvaranju što boljih regionalnih odnosa", kazali su iz BS

1342 pregleda 2 komentar(a)
Učesnici sastanka, Foto: BS
Učesnici sastanka, Foto: BS

Članstvo Crne Gore u EU (Evropska unija) nema alternativu, zaključeno je na sastanku delegacija Bošnjačke stranke (BS) i Austrijske narodne partije (OVS).

Kako je saopšteno iz BS, delegacija te stranke bila je domaćin susreta, koji je u Podgorici održan sa predstavnicima vladajuće OVS.

"Riječ je o partijama koje blisko sarađuju kroz članstvo u EPP, pa je susret u Podgorici bio prilika da se razgovora o aktuelnoj političkoj situaciji kako u Crnoj Gori i regionu, tako i unutar Evropske unije. Na sastanku je zaključeno da članstvo Crne Gore u EU nema alternativu, a da će BS, kao članica EPP dati svu punu podršku evropskim integracijama Crne Gore. U tom dijelu, najavljena je još snažnija podrška Austrije i OVS, kao članice EPP-a", piše u saopštenju.

Iz BS su dodali da je sastanak bio prilika da se razgovara i oko aktuelne političke situacije u Crnoj Gori.

"Gosti iz Austrije su upoznati da je Crna Gora dobila novu Vladu, u kojoj participira i Bošnjačka stranka. Ocijenjeno je da će nova Vlada snažno raditi na ubrzanju EU integracija Crne Gore, na jačanju ekonomskog standarda građana, kao i na stvaranju što boljih regionalnih odnosa", kazali su iz BS.

Ispred BS, goste iz Austrije dočekali su Admir Adrović, generalni sekretar BS i ministar rada i socijalnog staranja, Suljo Mustafić, poslanik u Skupštini Crne Gore i predsjednik Političkog savjeta BS, Sead Šahman, predsjdnik Foruma mladih BS i Adel Omeragić, portparol BS. S druge strane, delegacij OVS sastavljena je od poslanika, gradonačelnika i savjetnika ove partije.