Forca: Mavrić kandidat za predsjednika SO Ulcinj u mandatu od dvije godine

"Ardian Mavrić je rođen 1981. godine, diplomirao je kompjuterske nauke 2005. godine. Član je i aktivista Nove demokratske snage Forca od njenog osnivanja"

11863 pregleda 0 komentar(a)
Opština Ulcinj, Foto: Boris Pejović
Opština Ulcinj, Foto: Boris Pejović

Glavni odbor Nove demokratske snage Forca saopštio je da je na današnjoj sjednici donio odluku da kandidat za predsjednika Skupštine opštine (SO) Ulcinj u mandatu od dvije godine bude Ardian Mavrić, diplomirani inženjer informatike, odbornik u Skupštini opštine Ulcinj, ujedno i generalni sekretar Force.

"Ardian Mavrić je rođen 1981. godine, diplomirao je kompjuterske nauke 2005. godine. Član je i aktivista Nove demokratske snage Forca od njenog osnivanja. Osnovao je i predsjedavao Forumom mladih. U više mandata bio je odbornik u Skupštini Opštine Ulcinj. Od 2014-2016. godine obavljao je funkciju potpredsjednika Opštine bio je na čelu kluba odbornika Nove demokratske snage Forca od 2016-2018. godine. Između ostalog, bio je i savjetnik potpredsjednika Skupštine Crne Gore g. Gencija Nimanbegua i direktor direktorata pri Ministarstvu održivog razvoja i turizma", navodi se u saopštenju Force koje potpisuje Genci Nimanbegu, predsjednik te partije.

Formiranje nove vlasti u Ulcinju, su kasno u subotu veče dogovorili koalicija Za novi početak (URA, DP, SD, SDP i AA) i Forca.

To znači da će se nakon dužeg perioda Demokratska unija Albanaca (DUA) i Demokratska partija socijalista (DPS) preseliti u opozicione klupe. U istim klupama biće i Demokratska Crna Gora.

Prema sporazumu, prve dvije godine funkciju predsjednika Opštine Ulcinj obavljaće predstavnik koalicije Za novi početak, a potom predstavnik Force.

Skupštinom opštine Ulcinj će u prve dvije godine predsjedavati predstavnik Force, dok će predstavnik koalicije Za novi početak njome predsjedavati u preostale dvije godine mandata skupštinskog saziva.

Predsjednik DUA Mehmed Zenka je ranije za "Vijesti" rekao da je ta partija žrtva političke igre koju su nakon izbora 27. marta vodile koalicija Za novi početak i Forca nakon što je dogovoreno formiranje vlasti u Ulcinju bez DUA.

Povezani članci

23. Maj 2022.

Zenka: DUA žrtva političke igre GP URA i Force

Iz DPS Ulcinj su ranije saopštili da je "Nimanbegu izabrao vlast umjesto principa".

Iz Force su su u reagovanju poručili da "nema političkog inžinjeringa", te da su DUA i DPS pregovarali iza njihovih leđa.

Bonus video: