Abazović: Crna Gora ostaje posvećena savezništvu u okviru NATO-a i ubrzanju evropskih integracija

Kako je saopšteno iz Vlade, Abazović i Karis, konstatovali su da danas, Crna Gora i Estonija, kao saveznici u NATO, sarađuju u okvirima važnim za širu, globalnu bezbjednost, čiji je značaj vidljiviji nego ikad

3851 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Vlada Crne Gore
Sa sastanka, Foto: Vlada Crne Gore

Crna Gora ostaje posvećena ključnim principima vanjskopolitičkog djelovanja - savezništvu u okviru NATO-a i ubrzanju evropskih integracija, rekao je premijer Dritan Abazović tokom bilateralnog sastanka sa predsjednikom Estonije Alarom Karisom.

Kako je saopšteno iz Vlade, Abazović i Karis, konstatovali su da danas, Crna Gora i Estonija, kao saveznici u NATO, sarađuju u okvirima važnim za širu, globalnu bezbjednost, čiji je značaj vidljiviji nego ikad.

“U promijenjenoj bezbjednosnoj situaciji, Evropa mora da se prilagodi novoj realnosti i da ojača odbrambeni i odvraćajući stav NATO-a na svom istočnom krilu”, saglasili su se Abazović i Karis.

Oni su konstatovali da dvije države imaju tradicionalno prijateljske odnose, jer je Estonija prva država sa kojom je Crna Gora uspostavila diplomatske odnose i prva država koja je ratifikovala Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju između Crne Gore i Evropske unije.

Navodi se da su se Abazović i Karis saglasili da je to dobar podsticaj za intenziviranje političkog dijaloga i razmjenu posjeta na najvišem nivou.

Bonus video: