Abazović sa Vučićem: Odnosi sa Srbijom prioritetni, spremni smo za intenzivnu saradnju

„Odnosi sa Srbijom za Vladu Crne Gore su prioritetni zbog čega smo spremni na intezivnu saradnju u svim oblastima od zajedničkog interesa"

66211 pregleda 48 komentar(a)
Foto: Twitter @DritanAbazovic
Foto: Twitter @DritanAbazovic
Ažurirano: 25.05.2022. 11:00h

Premijer Crne Gore Dritan Abazović sastao se danas sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu.

Na sastanku je, kako je saopšteno iz Službe za odnose sa javnošću Vlade, konstatovano da Crna Gora ulaže maksimalne napore da se na Zapadnom Balkanu promoviše politika regionalne saradnje, pomirenja, suživota, bolje ekonomske povezanosti.

Abazović je, kako navode, istakao da je Crna Gora posvećena razvoju dobrosusjedskih odnosa sa Srbijom, koji su dodatno osnaženi zajedničkim evropskim ciljevima i regionalnim kontekstom, "te utemeljeni na ekonomskoj, geografskoj i političkoj upućenosti jednih na druge."

On je takođe kazao da je potrebno unaprijediti ekonomsku saradnju, "prvenstveno kroz realizaciju zajedničkih projektnih aktivnosti u oblasti energetike i infrastrukture."

„Odnosi sa Srbijom za Vladu Crne Gore su prioritetni zbog čega smo spremni na intezivnu saradnju u svim oblastima od zajedničkog interesa", poručio je Abazović, navodi se u saopštenju.

Razgovarajući o regionalnim inicijativama i „Open Balkan", saopšteno je da je Vučić pozvao Abazovića da prisustvuje Samitu pomenute Inicijative u Ohridu.

"Sagovornici su razgovarali o unapređenju odnosa u energetskom i infrastrukturnom povezivanju dvije države, ali i regiona Zapadnog Balkana, kao i u oblasti turizma", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: