ministarka evropskih poslova sa ambasadorom njemačke

Veber: Njemačka će nastaviti da snažno podržava evropski put Crne Gore

Marović je prenijela odlučnost Vlade da, zajedno sa ostalim granama vlasti, uz obavezno učešće civilnog društva, učini sve što je potrebno kako bi Crna Gora dostigla evropske standarde i postala sljedeća članica EU

2328 pregleda 3 komentar(a)
Sa sastanka Marović - Veber, Foto: Ministarstvo evropskih poslova
Sa sastanka Marović - Veber, Foto: Ministarstvo evropskih poslova

Već preuzimamo konkretne aktivnosti na jačanju sistema vladavine prava, što će pored jačanja demokratije u našem društvu, ubrzati put Crne Gore ka EU, rekla je potpredsjednica Vlade i ministarka evropskih poslova Jovana Marović na sastanku sa ambasadorom Njemačke Robertom Veberom.

U saopštenju Ministarstva evropskih poslova navodi se da je Marović Vebera upoznala sa prioritetima Vlade koji su od samog početka njenog mandata, pored vladavine prava, usmjereni na reformu javne uprave i jačanje ekonomskog standarda. Prenijela je odlučnost Vlade da, zajedno sa ostalim granama vlasti, uz obavezno učešće civilnog društva, učini sve što je potrebno kako bi Crna Gora dostigla evropske standarde i postala sljedeća članica EU.

Veber je, kako navode, istakao važnost jasne većine u Parlamentu za postizanje političkog konsenzusa oko neophodnih reformi.

"Crna Gora je pokazala društvenu zrelost tokom političke tranzicije u prethodnom periodu čime ste dokazali da ovdje demokratija funkcioniše. Njemačka će nastaviti da snažno podržava vaš evropski put, uz očekivanje da ćete konkretnim rezultatima ubrzati proces pristupanja EU“, poručio je Veber.

On je kazao da će fokus saradnje između Crne Gore i Njemačke u narednom periodu biti u oblasti evropske integracije, ekonomije i turizma.