ministar zdravlja se sastao sa ambasadorkom sad

Šćekić i Rajzing Rajnke: SAD će nastaviti da budu konstruktivan partner u jačanju zdravstvenog sistema

"Ovaj, kao i mnogi drugi projekti kojim pomažate naš zdravstveni sistem potvrda su istinske i prijateljske namjere američkog naroda da zajedničkim naporima podignemo kvalitet pružanja zdravstvene zaštite"

4064 pregleda 6 komentar(a)
Rajzing Rajnke i Šćekić, Foto: Ministarstvo zdravlja
Rajzing Rajnke i Šćekić, Foto: Ministarstvo zdravlja

Sjedinjene Američke Države (SAD) nastaviće budu konstruktivan partner u jačanju zdravstvenog sistema i svih servisa neophodnih za osnaživanje kapaciteta zdravstvene zaštite, zaključeno je na sastanku ministra zdravlja Dragoslava Šćekića i ambasadorke SAD-a, Džudi Rajzing Rajnke.

Šćekić je zahvalio Rajnke na pomoći koju je Vlada SAD-a uputila tokom pandemije koronavirusa posebno naglašavajući značaj Projekta jačanja nacionalnih kapaciteta COVID-19, čija je vrijednost 2,7 miliona USD, a koju implementira Kancelarija Svjetske zdravstvene organizcije.

“Ovaj, kao i mnogi drugi projekti kojim pomažate naš zdravstveni sistem potvrda su istinske i prijateljske namjere američkog naroda da zajedničkim naporima podignemo kvalitet pružanja zdravstvene zaštite i omogućimo građanima medicinske tretmane i usluge najvišeg nivoa”, kazao je Šćekić, navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja.

On je podsjetio i na značaj PCR laboratorije u Beranama koja je takođe izraz pomoći američke ambasade, ali i naglasio važnost svih budućih projekata koji će unaprijediti zdravstveni sistem kako u infrastrukturnom tako i svakom drugom smislu.

Šćekić je rekao da će posebno voditi brigu ulaganjima u razvoj zdravstvenog sistema i da će sa maksimalnom odgovornošću iskoristiti donirana sredstva.

“Želimo da pokažemo odgovornost prema našim građanima, ali i prema onima koji su našli za shodno da ulože sredstva za tu pomoć”, rekao je je Šćekić.

On je upoznao ambasadorku sa planovima i izazovima sa kojima se suočava sistem zdravstva.

Rajnke je, kako je saopšteno, zahvalila Šćekiću na otvorenosti i ukazanom povjerenju i iskazala jasnu i nedvosmislenu namjeru SAD-a da nastavi sa podrškom i pomoći Crnoj Gori kroz najprioritetnije oblasti.

“Ona je podsjetila na težak period COVID pandemije koji je pogodio svijet i koji je jasno pokazao kako zajedništvo i sinergija nemaju alternativu te da samo udruženi, kako je kazala, možemo stati na kraj izazovima koji ne poznaju granice”, rekli su iz Ministarstva.