Marović: Crna Gora ima šansu da postane naredna članica EU - tu šansu ne smijemo da propustimo

"Evropska komisija želi pomak na Zapadnom Balkanu, te je ovu priliku neophodno iskoristiti. Vidna je jasna volja, ali je neophodno promptno reagovanje", poručio je Gandel

2467 pregleda 5 komentar(a)
Sa sastanka Marović - Gandel, Foto: Ministarstvo evropskih poslova
Sa sastanka Marović - Gandel, Foto: Ministarstvo evropskih poslova

Crna Gora ima šansu da postane naredna država članica Evropske unije, a tu šansu ne smijemo propustiti, poručila je potpredsjednica Vlade i ministarka evropskih poslova Jovana Marović na sastanku sa ambasadorom Slovačke Borisom Gandelom.

Ona je, kako se navodi u saopštenju Sektora za informisanje javnosti o EU i procesu pristupanja EU, prenijela utiske iz posjeta Briselu i Parizu, tokom kojih su se mogle čuti optimistične poruke za Crnu Goru.

"Nova Vlada ima jasne ciljeve, opredjeljenje i odlučnost da sprovede ključne reforme i postigne konkretne rezultate", dodala je Marović i zahvalila na kontinuiranoj i nesebičnoj podršci koju Slovačka pruža Crnoj Gori na putu ka EU.

Gandel je, dodaju, naglasio da Crna Gora ima veliku priliku da krene naprijed u procesu evropske integracije.

"Evropska komisija želi pomak na Zapadnom Balkanu, te je ovu priliku neophodno iskoristiti. Vidna je jasna volja, ali je neophodno promptno reagovanje", poručio je Gandel.

Kako se navodi u saopštenju gandel je podsjetio na bolju političku situaciju i odnos prema proširenju trenutne Evropske komisije u odnosu na prethodnu i na jasan stav predsjednice Ursule fon der Lajen da EK želi uspješnu priču na Balkanu.

"Za proces evropske integracije važna je saradnja svih aktera u društvu, a Slovačka ima iskustvo i spremna je da ga nesebično podijeli sa Crnom Gorom", zaključio je Gandel.

Bonus video: