Čađenović: Nerijetko ignorisanje odbornika URA preinačilo se u njihovo prisvajanje

"Ono na čemu je insistrirala Uprava Glavnog grada i odbornici DPS-a jeste da zone zaštite budu jasno definisane i uživaju isti stepen zaštite kao bilo koji nacionalni, ili park prirode i zato je konačno udovoljavanje ministarsta takvom zahtjevu veoma značajan datum za sve u Glavnom gradu"

4780 pregleda 9 komentar(a)
Čađenović, Foto: DPS
Čađenović, Foto: DPS

Izuzetno smo zadovoljni i zahvalni ministarki ekologije, prostornog planiranja i urbanizma na potpisanoj saglasnosti da brdo Gorica bude proglašeno Spomenikom prirode, čime je pokazala veću odgovornost od svog prethodnika da inicijativa Glavnog grada i svi naši dosadašnji napori da se sačuva zeleni dragulj Podgorice - konačno dobije zasluženi status i validaciju u korist svih njenih građana, saopštio je danas Andrija Čađenović, zamjenik predsjednika Odbora DPS (Demokratska partija socijalista) Glavnog grada.

Ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, Ana Novaković Đurović potpisala je danas Saglasnost na Predlog Odluke o proglašenju Spomenika prirode Park šuma Gorica.

"Naše zadovoljstvo je utoliko veće, jer nerijetko ignorisanje ove i sličnih tema od strane odbornika URA-e u skupštinskim raspravama - preinačilo se u njihovo prisvajanje na temelju svih naših dosadašnjih učinaka u cilju zaštite zelenih područja na teritoriji grada. Sasvim iskreno i bez zamjeranja za takvo svojatanje zasluga, radujemo se svakoj saradnji kako bi se realizovali planirani projekti i vizije na kojima smo predano radili svih prethodnih godina", istakao je Čađenović, saopšteno je iz DPS.

On je dodao da "svaki trijumf u korist građana Podgorice i zdrave životne sredine koju dijelimo, možemo osjećati zajedničkim, jer nas to čini odgovornim nosiocima javnih funkcija".

"Ono na čemu je insistrirala Uprava Glavnog grada i odbornici DPS-a jeste da zone zaštite budu jasno definisane i uživaju isti stepen zaštite kao bilo koji nacionalni, ili park prirode i zato je konačno udovoljavanje ministarsta takvom zahtjevu veoma značajan datum za sve u Glavnom gradu", kazao je Čađenović.

Bonus video: