NASTAVILI KAMPANJU

Demokrate: Svakog dana dobijamo sve veću podršku u Tuzima i u cijeloj Crnoj Gori

"Poljoprivrednici iz Malesije već su se dokazali sa svojim vrhunskim proizvodima od voća i povrća, do stočarskih proizvoda, ali dok je na vlasti DPS sve im je to uzalud, jer prolaz imaju samo uvoznički lobiji koje oni kontrolišu i od kojih uzimaju pozamašne procente, uništavajući tako domaće proizvođače"
50 pregleda 9 komentar(a)
Aleksa Bečić, Foto: Demokrate
Aleksa Bečić, Foto: Demokrate
Ažurirano: 03.02.2019. 02:14h

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić, predsjednik Demokratskog savjeta Demokrata Štjefan Camaj, predsjednik podgoričkog odbora Vladimir Čađenović i član Predsjedništva Demokrata Neven Gošović posjetili su selo Drešaj, saopšteno je iz ove partije

"Kao i u prethodnim selima koja su obišli, i ovdje su naišli na veoma srdačnu dobrodošlicu od strane uglednih domaćina. Ono što najviše muči ovaj resursno bogat kraj jesu uvoznički lobiji, jer ovi ljudi bi, da je sreće, mogli lijepo da žive samo od proizvodnje poljoprivrednih proizvoda. Ova nepregledna ravnica mogla bi bez poroblema da svojim proizvodima snabdijeva ne samo Crnu Goru, već i tržite van naše države. Poljoprivrednici iz Malesije već su se dokazali sa svojim vrhunskim proizvodima od voća i povrća, do stočarskih proizvoda, ali dok je na vlasti DPS sve im je to uzalud, jer prolaz imaju samo uvoznički lobiji koje oni kontrolišu i od kojih uzimaju pozamašne procente, uništavajući tako domaće proizvođače. U svim normalnim i razvijenim državama govori se o probijanju na strano tržište, a naši poljoprivredni proizvođači ne mogu da se probiju čak ni na ovo domaće tržište. Uz to, uslovi za poljoprivrednu proizvodnju nijesu ni malo laki, a kada se toliko sredstava i truda uloži i na kraju prodaja bude slaba, naši poljoprivrednici često završe u bankrotu", navodi se u saopštenju Demokrata.

U saopštenju se dodaje da je nova tehnologija, podrška države poljoprivrednicima u materijalnom, ali zakonskom smilsu ono što Demokrate nude kao rješenje.

"Niti je ovo skupo za državu, niti je neostvarivo, veoma je praktično, samo je pitanje da li oni koji vode džavu žele to da ostvare, a što se DPSa tiče, jasno je da tu želje za boljitkom nema, već za punjenjem sopstvenih džepova. Zato što mi ne stvaramo probleme građanima, već im nudimo rješenja, svakog dana dobijamo sve veću podršku i u Tuzima i u cijeloj Crnoj Gori, a DPS iz dana u dan enormno gubi podršku. Demokrate će se truditi da DPS sa tim trendom i nastavi, za dobro Tuzi, za dobro Crne Gore i svih njenih građana", zaključeno je u saopštenju.

Preporučujemo za Vas