Vlada usvojila Informaciju o pripremi predloga zakona o Vladi Crne Gore

Današnja sjednica Vlade počela je minutom ćutanja za žrtve deportacije bosansko-hercegovačkih izbjeglica iz Crne Gore 19992. godine

9690 pregleda 1 komentar(a)
Sa današnje sjednice Vlade, Foto: Printscreen YouTube/Vlada CG
Sa današnje sjednice Vlade, Foto: Printscreen YouTube/Vlada CG

Vlada je usvojila Informaciju o pripremi predloga zakona o Vladi Crne Gore, kojom je predviđeno da do 10. juna bude formirana radna grupa koja će imati rok do kada da utvrdi nacrt teksta zakona sa programom javne rasprave.

"Postavili smo to ambiciozno. Tokom septembra, nakon završene javne rasprave, Vlada bi utvrdila predlog teksta koji bi bio usvojen na jesenjoj sjednici Parlamenta ili na nekoj vanrednoj u septembru", rekao je potpredsjednik Vlade Raško Konjević.

On je na sjednici Vlade rekao da će u radnoj grupi imati i ljude koji će stručnim autoritetom i znanjem pomoći da se dođe do adekvatnog teksta zakona, imajući u vidu da je Crna Gora jedina država u regionu koja nema ovaj akt.

"I sami znate da su se u tranzicionom periodu iz jedne u drugu Vladu, dešavale određene stvari koje ne bi trebalo da se dešavaju u tranzicinom periodu", rekao je Konjević.

On je pozvao Skupštinu da paralelno radi na Zakonu o Skupštini, kako bi na jesen mogli usvojiti oba predloga zakona.

Današnja sjednica Vlade počela je minutom ćutanja za žrtve deportacije bosansko-hercegovačkih izbjeglica iz Crne Gore 19992. godine. Premijer Dritan Abazović zahvalio je ministrima koji su u srijedu prisustvovali memorijalnom okupljanju povodom obilježavanja 30 godina od deportacije, koje su u Herceg Novom organizovali Akcija za ljudska prava, Centar za građansko obrazovanje i ANIMA.

"Mislim da je simbolički jako važno da Vlada pokaže neki diskontinuitet u odnosu na prethodni period vezano sve žrtve ratnih dešavanja na prostorima bivše Jugoslavije, ali i svuda u svijetu", rekao je Abazović.

Bonus video: