Zelioli: Nova Vlada je najinkluzivnija u istoriji CG, ali je važno jačati politički dijalog

"Marović je upoznala sagovornika sa ključnim ciljevima i zadacima Vlade u okviru pristupnih pregovora s EU i prioritetima rada Ministarstva evropskih poslova, i zahvalila na kontinuiranoj podršci koju Italija pruža Crnoj Gori u svim oblastima, a posebno u okviru procesa evropske integracije

4154 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Generalni sekretarijat Vlade
Sa sastanka, Foto: Generalni sekretarijat Vlade

Nova Vlada je najinkluzivnija do sada u cijeloj istoriji Crne Gore, ali je važno u narednom periodu jačati politički dijalog, saopštio je Luka Zelioli, ambasador Italije u Crnoj Gori.

Iz Generalnog sekretarijata Vlade je saopšteno da je potpredsjednica Vlade i ministarka evropskih poslova, Jovana Marović primila danas Zeliolija.

"Marović je upoznala sagovornika sa ključnim ciljevima i zadacima Vlade u okviru pristupnih pregovora s EU i prioritetima rada Ministarstva evropskih poslova, i zahvalila na kontinuiranoj podršci koju Italija pruža Crnoj Gori u svim oblastima, a posebno u okviru procesa evropske integracije. Zelioli je čestitao i poželio uspjeh Marović i njenom timu istakavši da je Vlada Italije otvorena za predloge za saradnju i u narednom periodu, te da imaju visoka očekivanja od Crne Gore", piše u saopštenju.

Iz Generalnog sekretarijata Vlade su poručili da su se "sagovornici saglasili da fokus u narednom periodu treba da bude na vladavini prava i dobijanju završnih mjerila u poglavljima 23 i 24."

Bonus video: