"bilo bi veoma korisno da te "principe" pojasne našoj centrali"

Za budućnost Berana: Predsjednik Opštine da bude iz naših redova, Demokrate insistiraju na drugim principima

Ističu i da što se njih tiče, svi dosadašnji pregovori su protekli u jednoj korektnoj atmosferi i da se nadaju da će se na istom fonu nastaviti

9393 pregleda 17 komentar(a)
Foto: Miljana Kljajić
Foto: Miljana Kljajić

Iz Koalicije „Za budućnost Berana“ saopšteno je da će kao i do sada biti aktivni učesnik pregovora i da će dati svoj maksimum da vlast u Beranama bude konstituisana u najskorijem roku, te da se podrazumijeva da će zbog najvećeg broja glasova koje su osvojili novi kandidat za četvorogodišnjeg predsjednika Opštine biti iz redova te koalicije.

Oni su reagovali nakon zajedničkog saopštenja Demokratske Crne Gore, Berane Sad, Prave Crne Gore i Ujedinjene Crne Gore u kojem se koalicija „Za budućnost Berana“ optužuje da ne daje doprinos formiranju buduće vlasti u Beranama.

Podsjetili su da u Crnoj Gori od parlamentarnih izbora 2020. godine postoji tendencija da oni koji su osvojili najveći broj glasova ne mogu vršiti vlast.

"Građani Berana znaju da je od političkih subjekta koji vode pregovore o formiranju vlasti najveći broj glasova osvojila upravo koalicija „Za budućnost Berana“, što podrazumijeva da će novi kandidat za četvorogodišnjeg predsjednika Opštine biti iz redova ove koalicije", navodi se u saopštenju.

Takav princip je, dodaju oni, uspostavljen od lokalnih izbora u Nikšiću, Herceg Novom i Mojkovcu gdje je kandidata za predsjednika Opštine dala koalicija koja ima najviše osvojenih glasova na izborima, te da to pravilo treba poštovati u Beranama.

"Naša koalicija je dobila informacije da upravo centrala Demokrata insistira na nekim drugim principima pa bi bilo veoma korisno da te „principe” pojasne našoj centrali. Kako se navodi u njihovom saopštenju naš predlog da se u pregovarački proces uključe centrale služi isključivo zbog ubrzavanja procesa i što efikasnijeg dogovora. Ovim kratkim obraćanjem javnosti i upoznavanjem sa činjeničnim stanjem ne želimo da izazovemo dalju polemiku saopštenjima, jer svi u Beranama žele da se dogovor postigne što prije", saopštili su iz koalicije Za budućnost Berana.

Ističu i da što se njih tiče, svi dosadašnji pregovori su protekli u jednoj korektnoj atmosferi i da se nadaju da će se na istom fonu nastaviti.