Sjednica SO Berane odložena, prisustvovali samo odbornici DPS-a

Kako Vijesti nezvanično saznaju, pregovori o formiranju vlasti bez SNP su prekinuti kada su Demokrate ispostavile zahtjev DF-u da dijele predsjedničko mjesto po dvije godine

10752 pregleda 15 komentar(a)
Foto: Tufik Softić
Foto: Tufik Softić

Na sjednicu Skupštine Opštine Berane, na kojoj je trebalo da se izabere predsjednik lokalnog parlamenta, nije došao niko osim devet odbornika Demokratske partije socijalista (DPS), pa je sjednica odložena zbog nedostatka kvoruma.

Predsjednica DPS Lidija Kljajić je nakon toga izjavila da nedolazak onih koji su vršili vlast u prethodnom mandatu predstavlja neodgovornost.

Predsjednik OO Prava Crna Gora Milovan Živkovic, koji je bio izvan sale, odnosno u holu, rekao je nakon što je sjednica odložena da ostali odbornici nisu došli zbog toga što se DF i Demokrate nisu dogovorili oko toga ko će biti predsjednik Opstine a ko predsjednik lokalnog parlamenta.

On je kazao da ako tog dogovora ne bude do 18 juna, ne preostaje ništa drugo nego da se ide na nove izbore.

Iz DF su juče Vijestima kazali da neće doći na sjednicu, dok 13 odbornika Demokrata, Berane sad, Prave Crne Gore i Ujedinjene Crne Gore pozvalo DF da se vrati za pregovarački sto.

Kako Vijesti nezvanično saznaju, pregovori o formiranju vlasti bez SNP su prekinuti kada su Demokrate ispostavile zahtjev DF-u da dijele predsjedničko mjesto po dvije godine.

Bonus video: