OČEKUJE DA će imati mjerljive rezultate u oblasti vladavine prava

Marović: Crna Gora će nastaviti da podržava Albaniju na putu ka EU

"U fokusu rada Vlade Ministarstva evropskih poslova ispunjavanje privremenih i dobijanje završnih mjerila u poglavljima 23 i 24, do kraja godine", saopšteno je iz Sekretarijata Vlade Crne Gore

3050 pregleda 4 komentar(a)
Kurtezi i Marović, Foto: Generalni sekretarijat Vlade
Kurtezi i Marović, Foto: Generalni sekretarijat Vlade

Naše države imaju zajednički vanjskopolitički prioritet - članstvo u EU. Želimo da vidimo da naši susjedni napreduju na tom putu i zbog toga će Crna Gora nastaviti da dijeli svoje iskustvo iz pregovaračkog procesa i na taj način pruža podršku Albaniji u ispunjenju uslova za pristupanje Uniji

To je poručila potpredsjednica Vlade i ministarka evropskih poslova, Jovana Marović na sastanku sa ambasadorom Albanije Ridijem Kurtezijem.

"Marović je upoznala Kurtezija sa tekućim i planiranim aktivnostima na polju evropske integracije istakavši da je u fokusu rada Vlade Ministarstva evropskih poslova ispunjavanje privremenih i dobijanje završnih mjerila u poglavljima 23 i 24, do kraja godine", saopšteno je iz Sekretarijata Vlade Crne Gore.

Iznijela je, kako navode, očekivanje da će sve institucije i grane vlasti na najbolji način odraditi svoj dio posla, te da ćemo imati mjerljive rezultate u oblasti vladavine prava.

"Kurtezi je poželio uspješan mandat potpredsjednici Marović i čestitao Crnoj Gori na liderskoj poziciji u procesu evropske integarcije", navode u saopštenju.

Ocijenio je, kako su saopštili, da su ukupni odnosi dvije države prijateljski i da mogu poslužiti kao primjer cijelom regionu Zapadnog Balkana, istakavši da važnu ulogu u održavanju dobrosusjedskih odnosa ima Albanska manjina kao čvrst oslonac saradnje dvije zemlje.

"Sagovornici su se saglasili da je, uz sadržajne i dobre političke odnose, neophodno raditi na jačanju ekonomske saradnje dvije države, čemu može doprinijeti nastavak međudržavnog dijeloga u okviru zajedničkih sjednica dvije vlade", zaključuje se u saopštenju.