Demokrate: Šta će Abazoviću kriptovani telefon

"Nikad vi nećete biti Zoran Đinđić, niti u istu rečenicu s njim možete. Jer Zoran Đinđić nikad nije izdao svoje birače i otišao sa svojim progoniteljima", navode iz Demokrata

6887 pregleda 21 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Demokratska Crna Gora optužila je predsjednika Vlade i lidera Građanskog pokreta URA Dritana Abazovića da ga je na vlast dovela "kripto-mafija" kako bi im služio.

Iz te partije su reagovali na saopštenje GP URA, u kojem su kazali da su Demokrate postale ono što su nekad bili radikali u Srbiji.

"Nervozna je jasna: razobličena kriminalna veza Abazovića sa Zvicerom. Dokazali smo da je Abazović u sred SKAJ afere imao kriptovani telefon sa tom aplikacijom, prinudili ga da o tome priča javno i da prizna da ga je koristio. Na stranu sve jeftine demagogije, pravo pitanje je šta će Abazoviću kriptovani telefon, kad ga na primjer nemaju ni direktor ANB-a ili Specijalni državni tužilac? I tu je svakom odgovor jasan: pošteni ljudi u Crnoj Gori, koji imaju poštene namjere ne komuniciraju preko SKAJ aplikacije. Ali sada svako zna i kako je pobjegao Radoje Zvicer i kako se štite Lazovići i Milovići u bezbjednosnom sektoru. Jasno je i zašto smo mi hapšeni, zašto su nam fabrikovane afere, a posebno je jasno zašto je tadašnji predsjednik Skupštine Aleksa Bečić praćen od strane Kavačkog klana, dok je Abazović imao kriptovani telefon, i zašto su i nakon praćenja Bečića Ljubo Milović i Lazovići ostali netaknuti u bezbjednosnom sektoru, kojima je šef bio upravo Abazović", navodi se u reagovanju Demokrata.

Danas je jasno, kako su kazali, i zbog čega je URA jedini subjekt kojeg bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić "nikad nije progonio".

Potpredsjednik GP URA Miloš Konatar danas je kazao da su Demokrate na premijerskom satu u Skupštini radile isto što su radili "njihovi istomišljenici Radikali i Koštunica" početkom 2000-tih u Srbiji.

"Kriminalizacija premijera koji se bori protiv mafije. Nekad je meta bio Zoran Đinđić, a danas je (nazdravlje mu) Dritan Abazović. 'Moramo da ponavljamo istine o nekim užasnim stvarima koje su se desile, a nijesu smjele - kako se makar ne bi ponovile.' - napisao je moj prijatelj. Mračnim centrima - radikalima u Srbiji 2000-tih, a danas 'Demokratama' u Crnoj Gori meta je ista. Molim se da ne uspiju", napisao je Konatar na Tviteru.

Iz Demokrata su rekli da ne treba trošiti riječi o Konataru koji je, kako tvrde, ranije na sjednici skupštinskog odbora ničim izazvan vrijeđao i provocirao kolegu poslanika riječima: “ti si p…a, a Demokrate su splake”, a onda danas u plenumu "kazao da je Martinović seljačina". Kazali su da se radi o poslaniku "šešeljevsko-prostačkih manira, istrošenog u prevarantskim dilovima sa DPS-om".

"Ma koliko pokušavali tom primitivno-populističkom vikom, nikad vi nećete biti Zoran Đinđić, niti u istu rečenicu s njim možete. Jer Zoran Đinđić nikad nije izdao svoje birače i otišao sa svojim progoniteljima. Razumite jednom: što se tiče bezobraznog poređenja Abazovića sa pokojnim premijerom Đinđićem, imalo bi smisla da je Đinđić nakon 5. oktobra pozvao Miloševića i SPS da mu podrže Vladu, a da on SPS-u omogući vršenje najodgovornijih državnih funkcija uprkos rezultatima izbora. Ali nije. A, vi ste baš to uradili. I zato zvečite uprazno, bez ozbiljnosti, bez istine, bez težine. Zato ste vi oni koje su na vlast doveli sljedbenici i naslednici SRS-a i Šešelja u Beogradu i Podgorici, kod kojih ste bili na konsultacije prije formiranja 43. Kripto-Vlade. Na kraju, pametnom dosta: Đinđića je ubila mafija, protiv koje se borio, dok je Abazovića kripto-mafija dovela na vlast da joj služi", zaključuje se u reagovanju Demokrata.

Bonus video: