Abazović: Važni su mi nacionalni interesi, drugi nek se bave partijama i ubiraju političke poene

Rekao je i da ako neko od "ovih što se deklarišu kao evropski blok žele proruske i prokineske integracije, neka kažu to javno, neka se ne skrivaju iza Otvorenog Balkana"

6677 pregleda 29 komentar(a)
Foto: Vlada Crne Gore
Foto: Vlada Crne Gore

Mislim da je podrška svim inicijativama Vlade velika i u Skupštini Crne Gore i među članovima Vlade, Vlada je posvećena regionalnoj saradnji, rekao je premijer Dritan Abazović odgovarajući na pitanje da li ima podršku povodom stavova vezanih za Otvoreni Balkan.

"To što neko hoće da ubire političke poene, ja nemam ništa protiv toga. Meni je važan proces. Nacionalni interes Crne Gore je da ima stabilan region. Svaka destabilizacija u regionu znači destabilizaciju za Crnu Goru. I dalje ću se boriti, to je moj krajnji odgovor. Ja sam tu da štitim nacionalne interese Crne Gore, drugi nek se bave partijama", poručio je Abazović i dodao da im "puno uspjeha želim u tome, bili oni članovi Vlade, vlasti, opozicije".

Rekao je i da ako neko od "ovih što se deklarišu kao evropski blok žele proruske i prokineske integracije, neka kažu to javno, neka se ne skrivaju iza Otvorenog Balkana".

"Mi smo spoljnu politiku usmjerili na dva ključna partnera - EU i SAD, koji će biti u Ohridu na Samitu. Ako neko iz evropskog bloka misli da treba da sjednemo sa Putinom ili sa nekom drugom državom koja nije EU ili SAD neka kažu", poručio je Abazović.

On je dodao da su trenutno svi politički subjekti, "izuzev jednog", spremni da budu dio rešenja vezano za pravosuđe.

"Ne sjećam se da smo u pretoklih 10 godina imali tu situaciju. Mislim da svi politički subjekti razumiju potrebu da iskoristimo ovaj momenat i očekujem da svi budemo na visini zadatka i da do kraja proljećnog zasijedanja već imamo vidljive rezultate koji se tiču evropskog puta Crne Gore. Vrlo sam optimističan, zaključio je Abazović.

Bonus video: