ministarka evropskih poslova sa državnom ministarkom njemačke

Marović - Liman: Prvi cilj ispunjavanja obaveza evropske agende da do kraja godine dobijemo mjerila za poglavlja 23 i 24

Marović je poručila da je glavni cilj ove Vlade da Crna Gora postane građanska, ekološka i evropska država "u punom smislu"

1980 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Generalni sekretarijat Vlade
Foto: Generalni sekretarijat Vlade

Potpredsjednica Vlade i ministarka evropskih poslova Jovana Marović sastala se sa državnom ministarkom vanjskih poslova za Evropu i klimu Njemačke, Anom Liman.

Kako je saopšteno iz Generalnog sekretarijata Vlade, Marović je poručila da je glavni cilj ove Vlade da Crna Gora postane građanska, ekološka i evropska država "u punom smislu."

Ona je, kako je saopšteno, istakla da je Vlada posvećena sprovođenju reformi kako bi se ispunile obaveze iz evropske agende.

„Naš prvi cilj na tom putu je da do kraja godine dobijemo mjerila iz poglavlja 23 i 24“, kazala je Marović, piše u saopštenju.

Marović je potom ukazala na važnost dijaloga i saradnje sa Skupštinom u kontekstu obezbjeđenja ključnih imenovanja u pravosuđu i prenijela odlučnost Vlade da bude konstruktivan partner ostalim granama vlasti kako bi se ispunile ključne obaveze iz te oblasti.

Lirman je, kako je saopšteno, poručila da je Zapadni Balkan visoko na agendi Njemačke i "prenijela spremnost te države da nastavi da pruža podršku Crnoj Gori na putu ka punopravnom članstvu u EU."

Navodi se da Njemačka očekuje da Crna Gora u narednom periodu nastavi sa isporučivanjem mjerljivih rezultata u ključnim oblastima.

„Od vas očekujemo mjerljive rezultate u procesu evropske integracije, a zauzvrat računajte na podršku Njemačke za članstvo u EU“, poručila je Lirman, zaključuje se u saopštenju.